Kirekesztő a Budapest Pride? Egy feminista lapon jól nekik mentek

Illustration for article titled Kirekesztő a Budapest Pride? Egy feminista lapon jól nekik mentek

Szegény Budapest Pride. Úgy tűnt, tökéletesen körbebástyázta magát miden fogalommal, nehogy kirekesztő legyen ("feminista és anti-rasszista szemlélettel működő leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) szervezet"), ám a Nőkért szerzője szerint azonban egy csoport kimaradt.

Advertisement

"Kedves Pride Szervezők! Tudomásomra jutott, hogy véleményetek szerint a Pride nem kell, hogy az aszexuálisok képviseletében is fellépjen, mivel őket nem éri rendszerszintű elnyomás." – írja Balta Fruzsina az aszexuálisok nevében a Nőkérten. Szerinte ugyanis igenis elnyomás van, sőt:

"Ahogy gondolkodom ezen, egyre inkább úgy érzem, hogy ezzel a zsarolással az állam erőszakot követ el rajtunk: közösülnünk kell egy ellentétes neművel, különben nem lehet gyerekünk."

Advertisement

Én meg úgy gondolom, hogy tényleg vannak országok, ahol hátrányosan megkülönböztetik az aszexuálisokat. Ahol erővel kényszerítenek mondjuk házasságba, gyerekvállalásra olyanokat, akik ezt nem akarják. De tökéletesen egyetértek a pride-osokkal: speciel pont Magyarországon, pont ezt a szexuális kisebbséget szerintem az égvilágon senki nem akarja elnyomni. (És akkor abba most bele se menjünk, hogy aki teljesen közömbös a szexszel szemben, az miért akarja szexuális kisebbségként meghatározni magát.)

Ettől függetlenül a cikk tényleg érdekes, és ha másra nem, arra mindenképpen jó, hogy felhívja a figyelmet egy kevesek által ismert csoportra.

Advertisement

/Az illusztráción az aszexuálisok zászlaja látható./

Vélemény, hozzászólás?