Kocsis Máté apja is fiktív lakókat mutyizott a választókörzetébe

Illustration for article titled Kocsis Máté apja is fiktív lakókat mutyizott a választókörzetébe

A 2010-es önkormányzati választások előtt hirtelen 30 fővel megugrott Abaújlak lakosainak a száma. Addig 90-en laktak a faluban. Közokirat hamisítása miatt megrótták Abaújlak akkori alpolgármesterét, Kocsis Sándort, aki nem más, mint Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatójának édesapja, írja az atlatszo.hu.

Advertisement

Az idősebb Kocsis nem az egyetlen gyanúsított, de ő személyesen 5 főt jelentett be abba a házba, amin ő haszonélvezeti jogot gyakorolhat.

A gyanúsítottak azzal védekeztek, nem voltak tisztában azzal, hogy bűncselekményt követnek el. Többen azt vallották, hogy Abaújlakon készültek letelepedni, vállalkozást indítani. Ezeknek az állításoknak később ellentmondott a körjegyző tapasztalata, aki úgy látta, a választásokat követően már nem erőltették új lakhelyükön való maradásukat az abaújlaki otthonteremtők, olyanniyra, hogy lakcímbejelentő lapjukat többen visszavonták. Mások családi okokra hivatkozva jelentkeztek be Abaújlakra, abban azonban megegyezett a helyzetük, hogy egyikük sem tartózkodott a településen folyamatosan.

Advertisement

A 2010-es választásokon Pollák István Zoltán nyert 76 szavazattal. Pollák pontosan ugyanazokon a napokon, amikor Kocsis, személyesen három főt fogadott be otthonába. Kocsis Sándor ugyan "a 2010-es választáson nem indult, viszont a Horthy Miklós Társaság alelnöki pozícióját megőrizte, csakúgy mint a történelmi vitézi rendben örökölt vitézi címét."

Az egész tényfeltárást az atlatszo.hu-nál lehet elolvasni, én arra leszek kíváncsi, hogy mi lesz ennek mondjuk a Fideszes reakciója, bár ennél nem várok sokkal kifinomultabb megoldást.

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?