Kómában van Lil’ Wayne. Vagy nincs.

Illustration for article titled Kómában van Lil Wayne. Vagy nincs.

Jó, ez a cím tulajdonképpen az év összes napjára igaz lehet, de most kivételesen zavaros a helyzet. A TMZ pletykaoldal szerint Lil' Wayne-t kórházba szállították, miután a szekusa eszméletlen állapotban talált rá. A reppernek feltehetőleg rohama volt és nem az első. De ami egészen zavarossá teszi az egészet, az az, hogy a TMZ szerint mesterséges altatásban tartják, Lil' Wayne viszont nemrég kitweetelte, hogy minden oké, él és jól van. A TMZ kétli, hogy ezt tényleg ő írta, mivel szerintük az orvosok éppen stabilizálni próbálják az állapotát.

Advertisement

Ha valaki nem ismerné Lil' Wayne (született Dwayne Michael Carter) kábszis szokásait, mint annyi déli repper, ő is rá van csúszva a purple drank nevű italra, ami tulajdonképpen kodeinalapú köptető, felhigítva üdítővel és egy csomó keménycukorral vagy más édességgel. Wayne annyira csak ezen él, hogy a fogait már teljesen tönkretette, volt egy olyan tárgyalás az életében, amit azért kellett lemondania, mert sürgősen el kellett vinni gyökérkezelésre. A purple drank már embert is ölt, igaz főleg olyanokat, akik amúgy valamilyen szívbetegségtől szenvedtek.

A szokásaitól függetlenül Lil' Wayne az egyik legnagyobb hatású figurája az amerikai rapnek, bár az utóbbi években a sorozatosan rossz művészi döntéseivel (például megjelentetett egy gitáros, borzalmas rockalbumot) megtépte a saját megítélését. A nagy korszaka valahol 2005 és 2008 között volt, a Tha Carter II és Tha Carter III albumoknál.

Ahogy egy kommentelő nagyon jó érzékkel írta, Lil' Wayne-ről készült The Carter címmel egy dokumentumfilm is, aminek a forgalmazását sikeresen letiltotta, de azt már nem sikerült elérnie, hogy a netről is eltűnjön. Szerintem alig van olyan pillanata, amikor nem egy nagy pohár/üveg drankkel sétálgat.

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?