Komáromi Pistinek egészen elképesztően klassz autója van

Megjelent a magyar sajtótörténet legviccesebb PR-interjúja, amiből, mintegy mellesleg, az is kiderül, hogy visszatérésre készül Palotás János, a rendszerváltás legendája, akit átkereszteltek Grand Ph.D. Palotás Jánosra. Komáromi autója meg nem fogyasztja, hanem egyenesen termeli a benzint! És lehet, hogy csalás az

Megjelent a magyar sajtótörténet legviccesebb PR-interjúja, amiből, mintegy mellesleg, az is kiderül, hogy visszatérésre készül Palotás János, a rendszerváltás legendája, akit átkereszteltek Grand Ph.D. Palotás Jánosra. Komáromi autója meg nem fogyasztja, hanem egyenesen termeli a benzint! És lehet, hogy csalás az egész Grand Ph.D.!

Szinte az összes kérdés-válasz fergeteges ebben az interjú formájú humorbombában, amit Komáromi azzal vezet fel, hogy "három évente jön egy összefoglaló új zenei album is, mindig olyan dalokkal amelyek az előzőeken nincsenek". De igazából csak mellékágon beszél az albumról, hiszen a lényeg a Kia Citigo. Pisti annak ellenére istenkedik, hogy ez nem reklám, hogy az interjú alján ott az (x). És milyen furmányosan istenkedik!

Nagyon meg vagyok vele elégedve. "Persze ez a PR…" már hallom a kritikusokat. Nos nem. Tudjátok én Miskolcra fellépni 4 liter benzinnel megyek és tökéletesen elegendő teljesítménnyel, vissza sem kell kapcsolnom ötödikből. Ez tény. A hír az szent, a vélemény szabad és a tény az tény.

Advertisement

De mindez eltörpül ahhoz képest, amit Komáromi Palotás Jánosról elárul. Őt csak a minimum negyvenhez közelítő olvasók ismerhetik. A vállalkozó – az egyik elsó élő vállalkozó, akit a kommunizmusban felnőtt magyarok láthattak – rendszerváltás idején évekig állt a népszerűségi listák dobogóján. Függetlenként bejutott az első parlamentbe, aztán félidőben megalapította a Köztársaság Pártot, ami 1994-ben 2,5 százalékos listás eredménnyel nem jutott be a Parlamentbe. És Komáromi szerint áppen valami óriási dologra készül:

Remélem nem haragszik meg érte: dr. Palotás János Grand PhD, aki személyes barátom, ha elárulom amit nem lehet: készül valami hatalmas országos projektre és az új albumom első dala, az „Ami a miénk" című lesz a vezérhangja.

Advertisement

Csak nem visszatér és megnyeri a 2014-es választásokat? Nem tudom, de megkérdeztem tőle, ha válaszol, megírom.

Palotás a saját weboldalán is Grand Ph.D Palotás Jánosnak nevezi magát, és külön hangsúlyozza:

2001-ben a brüsszeli székhelyű „Európai Információs Akadémián” szerzi meg a „filozófia doktora” címet. Nagydoktori értekezését 2002. november 11-én több mint húsz ország egyetemeinek madridi konferenciáján védte meg. A sikeres védést követően filozófia nagydoktoraként, a közgazdaság, az üzleti élet és a jog területén szerezte meg a megtisztelõ Grand Ph.D elismerést, melyet Brüsszelben jegyeztek be.

Advertisement

Nekem borzasztó gyanús volt ez a Grand Ph.D cím. Az egy dolog, hogy én sosem hallottam ilyesmiről, de aktív Ph.D-ző, illetve oktató ismerőseim sem. Úgyhogy online kezdtem kutatni. A nyomozás igen szórakoztató volt és benne van a pakliban, hogy sima kamupapírról van szó.

Magát az "Európai Információs Akadémiát" sehogyan sem találtam, de a "Grand Ph.D"-re keresve előkerült az eléggé hasonló nevű, szintén belga World Information Distributed University és egy szemnyitogató thread egy fórumból, amiben ízekre szedik az egyik, grand Ph.D.-t áruló kamuegyetemet .

Advertisement

A thread onnan indul, hogy egy amerikai felhasználó megkérdezi a fórumban, valódi fokozat-e a Grand Ph.D., amit a már eleve csalásgyanús nevű, valami fordítógépes nigériai levélből szalajtott belga egyetem, a World Information Distributed University kínál. Az egyik hozzászóló rögtön pedzegeti, hogy az egyetem vezetőségében fura módon mindenkinek Grand Ph.D.-je van, egy másik pedig megjegyzi, hogy mind oroszok és a weboldal is rossz, oroszos angolsággal van írva. Illetve, hogy az orosz akadémiai rendszer jellemvonása az ilyen szupercímek kiadása.

Ennek a kamuegyetemnek ugyan sajnos már nincs semmi tartalom a weboldalán, csak a fordítógéppel előállított menüpontok látszanak, de azonnal találtam egy másik, szintén jellegzetesen kamuszervezetre utaló nevű egyetemet – International University of Fundamental Studies – ahol a teljes vezetőség orosz, szentpéterváriak, és majdnem mind Grand Ph.D.

Advertisement

Nem kizárt, hogy ugyanaz a csapat. A főnök egyenesen egy nigériai levélből lépett elő: "Prof. Dr. Shanti P. Jayasekara (Santhi Pushpa Kumara Jayasekera), Ph.D., D.Sc., Grand PhD – Academician (Russian Academy) Professor in Satellite TV Systems, The Founder of the IUFS and Rector/CEO, President of Intergovernmental Higher Academic Council (IHAC) Deputy Minister for European Questions of Secretary Politic Department of International Parliament."

Megnéztem még egy egyetemet, amelyiken Grand PhD-t lehet szerezni, mit tesz isten, ez is hülyenevű – Euro Mediterranean Academy of Arts and Sciences – és ennek a vezetősége is felerészben orosz. De nemcsak én gyanakszom!

Advertisement

[Hálás köszönet TMG-nek a linkért, magamtól sosem találtam volna meg egy (x)-es rekláminterjút]

Vélemény, hozzászólás?