Lebuktatta Fürjes kormánybiztos Fradi-stadion körüli kamuzását az értelmes blogger

Illustration for article titled Lebuktatta Fürjes kormánybiztos Fradi-stadion körüli kamuzását az értelmes blogger

A kormányzati porhintés leleplezéséhez hála istennek egy csomószor nem is kellenek bennfentes információk, elég a józan ész és átlagos üzleti vagy más tapasztalat. Fürjes Balázs kormánybiztos az utóbbi napoban több helyen is nyilatkozott a Fradi-stadionról, tévében is, meg például ebben az Index-interjúban. Profi kommunikátorként ugyanazt az üzenetet sulykolta mindenütt: a stadion üzletileg önfenntartó lesz, maga az építkezés pedig Európa legolcsóbbja lehet, ha sikerül eladni a pálya 90 fokos elfordítása révén keletkező telekdarabot. 

Advertisement

A csúsztatásokkal terhelt üzenet sajnos még az Index szűrőjén is simán átcsúszott, a Stadionturista bloggerje viszont észnél volt és ebben a remek posztban rátenyerelt a vészcsengőre. Fürjes Balázs legügyesebb húzása az volt, hogy az eleve bicegős számításból kihagyta, hogy az állam nemrég 5,2 milliárd forintért vásárolta vissza a kérdéses telket, hogy stadiont építhessen rajta. Az "olcsó stadion" úgy jött ki, hogy ezt az 5,2 milliárdot kihagyta, a telek felének eladásából származó bevételtz pedig nagylelkűen hozzáadta a szaldóhoz. Így mondjuk könnyű baromi olcsó arénát építeni, és össze se kell hozzá malterozni az öltönyt. Fürjes azt sem domborította ki, hogy az építkezés 14 milliárdos költségvetési támogatása valójában évi 1,4 milliárd forintos plusz terhet jelent az adófizetőknek. A kormánybiztos abban viszont kifejezetten ügyes volt, hogy hazudni sehol sem hazudott igazán, csak éppen nem bontotta ki az igazság minden szeletét, a kérdezők pedig nem voltak résen. 

A valóság pedig az, amit minden ember érzett, aki valaha is látott már stadiont, építkezést, vagy magyar kormányt, miszerint ez mindannyiunknak, REAC-osoknak, Cserépfalu-fanatikusoknak, reszketegen Tyú-tyú-tyú-szivattyúzó MTK-soknak és fociutálóknak egyformán kurva sokba fog kerülni. És akkor még nem indultak meg a bulldózerek Debrecenben és a Puskás Stadionban.

Advertisement

EDIT: Hülye vagyok, Debrecenben már megindultak, köszi a helyesbítő kommentet kevertnek!

Itt a klassz blogposzt, itt pedig az indexes interjú, jó hajráfradizást!

Vélemény, hozzászólás?