Lehet, hogy Berlusconi mégsem az az őrült összeseküvéselmélet-hívő, akinek nálunk beállítják?

Illustration for article titled Lehet, hogy Berlusconi mégsem az az őrült összeseküvéselmélet-hívő, akinek nálunk beállítják?

A legfrissebb berlusconis hír fényében legalábbis nem kizárható, hogy lehet valami a sokszoros olasz miniszterelnök szövegében, miszerint ő a balos bírói kar áldozata, akire kifejezetten utazik az elfogult igazságszolgáltatás. Most ugyanis elsőfokon egy év börtönre ítélték azért, amit az egyik újságja tett, és amit minden normális újság megcsinál, a tulaj leültetése nélkül.

Advertisement

A bűncselekmény az volt, hogy a tulajdonában lévő Il Giornale napilap 2005-ben leközölte egy baloldali pártvezető és egy bankár lehallgatott beszélgetésének szövegét. A szöveg hiteles volt, a felvételt ügyészségi utasításra készítették, ezt senki sem vitatta. "Én vagyok az egyetlen olasz állampolgár, akit nyomozati titok közlése miatt ítélnek el, miközben az én lehallgatott telefonbeszélgetéseim minden újságban olvashatók" – kommentált Berlusconi, teljes joggal. Ettől persze lehet körmönfont gazdasági bűnöző, de ez az eset is mutatja, hogy emellett simán utazhatnak rá az ügyészek és bírák.

Vélemény, hozzászólás?