Lehet, hogy patkányméreg van a TS márkájú lengyel vaníliás ostyában

Ne egyél Tescóban vett, TS márkájú lengyel vaníliás ostyát, mert belehalhatsz! Akkor se egyél belőle, ha máshol vetted. Ez a Cink történetének első közszolgálati posztja, de hátha megmentünk egy embert. Ha tényleg nálunk olvastad előszöt, írd már meg, hadd örüljünk neki. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azért riasztotta a sajtót, mert az a gyanú ébredt bennük, hogy patkányméreggel szennyezett tejport használtak az édességben. 

A dolog nem nálunk bukott ki, a Nébih a RASFF nevű EU-s riasztási rendszeren kapott üzenetet arról, hogy rózsaszín granulátumot találtak a lengyeleknél felhasznált tejporban, ami esetleg méreg is lehet, bár a laborvizsgálatok még nem fejeződtek be. A csomagoláson a 2-0771-210413-as azonosító és 2013 április 21-ei lejárati idő szerepel. 

Advertisement

Ha valakinél van ilyen édesség és kísérletképpen odaadná egy patkánynak, azt is megköszönnénk!

update: Gyanús, hogy képtelenek voltunk egy netes képet is találni az ostyáról, miközben bármilyen junkfoodról van ezer. Talán az MTI írta el a nevét, mindenesetre senki se egyen egyelőre lengyel vaníliás ostyát, bárhogy hívják is.

Advertisement

update 2. Dzsidzsi talált egyet, lehet, hogy erről van szó:

Illustration for article titled Lehet, hogy patkányméreg van a TS márkájú lengyel vaníliás ostyában

Advertisement

Illustration for article titled Lehet, hogy patkányméreg van a TS márkájú lengyel vaníliás ostyában

Vélemény, hozzászólás?