Matolcsy egy paródiára hitte azt, hogy az az igazi Kedvesem?

Matolcsy György szerintem azért tüntette ki ByeAlexet, mert a Kozmosz Kedvesem-paródiájára, ami arról szól, hogy az énekes őbelé szerelmes, azt hitte, hogy az igazi dal volt.

Advertisement

Ugye neked is szöget ütött a fejembe, hogy miért pont a Magyar Nemzeti Bank elnöke ad ezüst emlékérmet az Eurovizión 10. énekesnek? Oké, hogy unortodox figura, de eddig nem ebben az irányban volt unortodox.

Advertisement

Az Átlátszó Oktatás bloggere már nagyon ott járt a megoldás körül, amikor kiposztolta a Kozmosz Matolcsy-tematikájú Kedvesem-paródiáját. Ő még azt gondolta, hogy a Kozmosz tagjai látnokok lehettek azzal, hogy hónapokkal ezelőtt rámutattak a Matolcsy-Márta Alex-kapcsolatra.

Advertisement

De gondolkozzunk logikusan. A való világban a rejtélyek megoldása szinte mindig a legegyszerűbb lehetőség. Jósok, prekogok vagy telepaták lennének a Kozmosz tagjai? Nem valószínű. Hát akkor mi lehet a megoldás? Igen, a másik lehetőség az, hogy a Kozmosz simán viccből megcsinálta a Matolcsyra kihegyezett szerelmes paródiát márciusban, amit az érintett az interneten megtalált és elhitte, hogy tényleg róla szólt az ismert sláger. Ez végre megmagyarázná az érmet.

Az én megoldásomat támasztja alá Matolcsynak a díjhoz mellékelt levele is, ami a következő mondattal kezdődik:

"Nagy örömmel értesültem, hogy a Malmőben rendezett 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon a Kedvesem című dalával előkelő helyezést ért el a döntőben."

Advertisement

Ebből a megfogalmazásból az következik, hogy Matolcsy nem látta a döntőt, hiszen akkor nem "értesült volna", hanem "nagy örömmel látja" vagy "izgulja végig". A Kedvesemnek tehát csak értesült a sikeréről, rákeresett a neten és ez lett belőle! A következő kérdés az, hogy megmondja-e valaha valaki Györgynek, hogy Alex nem ÚGY értette az egészet. Szerintem irtó nagy szemétség lenne megmondani neki.

Vélemény, hozzászólás?