Még közelebb kerültünk Széles Gábor fúziós buszaihoz!

Illustration for article titled Még közelebb kerültünk Széles Gábor fúziós buszaihoz!

Szaniszló Ferenc űrből jött, sokezer éves kelta-magyarjait szállítja majd első, ünnepi útján a Széles-féle Perpettum Ikarus busz, legalábbis ezt az értelmet hüvelyeztük ki az ismert mágnás alig negyedórás Facebook-posztjából.

Advertisement

Érdekes kérdés, hogy jobban menne-e a magyarságnak, ha tényleg minden nagyobb problémát rábíznánk a dilinyósokra. A Magyar Nemzeti Bank nem elég nagy kísérleti labor, lenne még hol terjeszkedni! Íme a Fúziós Próféta teljes státuszriportja:

Néhány gondolat a fúziós energiával kapcsolatban.

Az már bizonyosnak tűnik,hogy előbb vagy utóbb a fúziós energiát az emberiség nem csak a másodpercek töredékéig fogja tudni előállítani./Dél-Francia országban építés alatt lévő erőmű már a tervezett szerint 100 másodpercig fogja szolgáltani az energiát amely egy város energia ellátásához is elegendő lesz./Ezzel az energiával két probléma van jelenleg.Az egyik, hogy hirtelen, rövid ideig irgalmatlan mennyiségű energiát ad le és nem lehet tudni, hogy hogyan lehet ezt az energiát majd úgy letárolni, hogy azt a "város" folymatosan tudja majd felhasználni.A másik probléma pedig az irgalmat magas hőmérséklet / min 100millió celziusz fok/ ami szükséges a fúzió beindításához.

Véleményem szerint a kisérletek végeredménye az lesz, hogy ezeket a reaktorokat majd ki kell helyezni az űrbe./Végre az űrkutatás gyakorlati haszna!/

Csodálatos dolog lesz majd amikor az ember is elő tud állítani maga számára is "napot" vagy "napokat"./Ezzel megolva a hűtési problémákat/.

Csodálatos lesz a nap működését utánozni./Amit persze "Valaki" már év milliárdokkal ezelőtt "kitalált".

A kérdés számomra csak az, hogy a valóságos nap amelyik év milliárdok óta folyamatosan biztosítja a fúziós energiát arról már mindent tudunk?

Mindent tudunk arról, hogy a fúziós energiának ami a nap esetében folyamatosan működve érkezik milyen a spektruma a látható fényen és hőn kívül?Tudjuk-e, hogy talán ez is olyan csomagokban érkezik melynek a befogása hasonló problémákat okozna mint az "új napok" enrgiájának befogása illetve tárolása?

Nem lenne egyszerűbb ezen energia csomagok befogása, elvégre még mindég a meglévő napunk szolgáltatja az energia "temelés" zömét./Az összes többi szinte elhanyagolható ez mellett/

Vélemény, hozzászólás?