Mekkorát hazudott Putyin a csukájáról?

Azokban a percekben, amikor Gyurcsány-Áder Ferenc egy ötkilós ponttyal küzdött a hétvégén, Vlagyimir Putyin orosz elnök marha nagy csukát fogott. Na de mekkorát? A szóvivője szerint jó húsz kilósat. Szerintem úgy fele akkora lehetett.

Advertisement

Már Putyin saját Szijjártó Péterének szerivilis hahotázása is miatt érdemes megnézni a videót Putyin és Medvegyev miniszterelnök szibériai túrájáról. Putyin javára kell írni ugyanakkor, hogy a halat nem tartotta bele azonnal a kamerába, amit bármelyik horgász megtett volna a helyében, engem is beleértve. Ügyes betartással (a hal feje felőli kéz ujjait a kopoltyúfedő mögé rejtve, a hátsó kéz ujjait visszahajlítva, a zsákmányt a lencse felé nyomva) minden digitális trükk nélkül 20-25 kilós hal hatását lehetett volna kelteni. Vlagyimir azonban csak lógatta a halat, a teste előtt, aminek a méretét ezért meg lehet becsülni. Ilyen esetekben rengeteget számít, hogy mekkora a horgász. Putyin köztudottan hőscincér, 170 centi magas. A hal a méretéhez képest aránylag vékony, látszik, hogy rég leívott és a hasa sincsen tele. A becslésem 13 kiló. Ha láttál már nagyobb csukákat, esetleg te magad fogtál ilyeneket, írd meg, hogy szerinted mekkora a csuka!

Ja, és a csók miatt nem kell perverznek vagy bolodnak nézni az orosz elnököt, a zsákmány csókolgatása sajnos nagyon elterjedt horgászszokás minden földrészen és kultúrában. Én előbb csókolnám meg Simicska Lajost, mint egy halat, de sajnos sose kerültem majdnem csőrözős viszonyba az ismert oligarchával.

Advertisement

[via Gawker]

Vélemény, hozzászólás?