Mi is ez az egész?

Illustration for article titled Mi is ez az egész?

Ha erre az oldalra kerültél, az azt jelenti, hogy nem csak a cink.hu-t találtad meg és próbálhatod ki, de a Gawker Media új kommentelési és tartalomszolgáltatói rendszerét, a Kinját is. A Kinja lényege, hogy minden komment, amit bármelyik Gawkeres poszton hagysz, az megjelenik a saját Kinja blogodon is, ahol mások is reagálhatnák rá, megoszthatják, te is megoszthatod, és így tovább. Az, hogy akár a cink.hu-n kommentelj, azt is jelenti, hogy létre kell hoznod a saját Kinjádat.

Advertisement

HOGYAN TUDOK SAJÁT BLOGOT LÉTREHOZNI?

A jobb felső sarokban kattints a belépésre, ahol aztán Facebook-, Google- vagy Twitter felhasználói fiókkal már el is kezdheted használni. Ha névtelenül szeretsz trollkodni, akkor arra ott van a Fickanick lehetőség, amit egy kulcs igénylése után már el is kezdhetsz használni. Te válaszhatod ki, hogy mi legyen a blogod neve és mi legyen a te megjelenített neved. Az utóbbit csak egyszer változtathatod meg, az előbbi bármikor.

Advertisement

HOGYAN TUDOK POSZTOT ÍRNI?

Amint készen van a profilod, el is kezdhetsz írni a kis jegyzettömb ikonra kattintva. Ezzel megnyílik egy tökegyszerű blogszerkesztői ablak, ahol adhatsz a posztodnak címet, beilleszthetsz videót, képet, macskás gif-t, formázhatsz szöveget és szerkeszthetsz HTML-kódot is ha olyan hangulatod van. Bal oldalt beállíthatod, hogy azonnal akarod publikálni a posztot, időzíted, vagy meghagyod jegyzetben magadnak. A posztot promotálhatod is a főoldaladon, a poszt alján lévő menü kiemelés menüpontját választva. Ilyenkor a bejegyzés kiemelt helyet kap a blogodon, vagyis a tetején marad, teljesen ingyen, sőt, még azt is beállíthatod, hogy időben mettől meddig maradjon ott.

Advertisement

EZ EDDIG JÓ, DE MÉGIS, MIT TUDOK EZZEL KEZDENI?

Részt vehetsz beszélgetésekben, követhetsz más felhasználókat, blokkolhatod őket, ha fárasztanak – ezt a kettőt az avatárjukra kattintva teheted. Mint ahogy már mondtam, minden válasz, amit más kontentjére adsz, megjelenik a saját blogodon. És minden, amit like-olsz, az is. De a rendszer összes előnye úgyis akkor fog kiderülni, ha elkezded használni. És az egész persze folyamatosan fejlődik, új szolgáltatásokkal bővül, hiszen ez most még csak a bétaverzió.

Advertisement

ÉS MI EZ A CINK?

Illustration for article titled Mi is ez az egész?

Advertisement

A Cink a Gawker magyar nyelvű hírblogja. Lesznek benne urbánus témák, pletykák, komoly újságírói kutatások, esszék, videók, tudósítások, politikusok, közszereplők és nem-közszereplők, vicces és egyáltalán nem vicces dolgok. A Cink főszerkesztője Szily László, az Index és a Blog.hu egykori munkatársa.

VANNAK DOLGOK, AMIK NEM MŰKÖDNEK!

Először is ez nem kérdés, másodszor pedig türelem, bőven vannak dolgok a Kinján és a Cinken is, amit még hegeszteni kell.

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?