Mielőtt kitört volna a forradalom, a kormány csökkentette az úrilovasok terheit, de lesz-e adócsökkentés a golfozóknak?

Illustration for article titled Mielőtt kitört volna a forradalom, a kormány csökkentette az úrilovasok terheit, de lesz-e adócsökkentés a golfozóknak?

Én egész nap nem akartam elhinni, hogy a fenti, a Facebookon és a Tumblren látott kép tényleg valódi, de kiderült, hogy mégis az. Egy ilyen döbbenetes diadaljelentés láttám az ember könnyen csúszik át lélegeztetőgépes hangulatba, de még a kapitalzmus és a gazdagok szenvedélyes barátjaként is nehéz nem röhögni azon, hogy végre csökkentek a lovat tartók terhei.

Advertisement

Horváth egy csütörtöki nyilatkozatában (a szarszóvicc-verseny győztesének,a Nyeregszemlének adta!), azon kesereg, hogy ha egy lótartó a saját kancájától csikót akar, akkor ez összesen 40-60 ezer forint nyilvántartási díjjal és egyéb kiadással jár. Példátlan! Horváth miniszterelnöki megbízott nyilván sosem hallott olyanról, hogy ha az embernek a saját rokona meghal, és megörökli tőle a saját házát, akkor tejelnie kell az államnak. Sőt eleve, a saját fizetésünkből hatalmas részt levesz a költségvetés!, de ezt nehogy elárulja valaki az Ördöglovasnak.

A kormányzat preferenciáit szépen kirajzolja, hogy a lótartásnak van lobbiképes miniszterlnöki megbízottja, miközben a guppi-, tengerimalac-, és hörcsögtartók érdekeit senki sem képviseli, pedig ők tízszer többen lehetnek.

Advertisement

Horváth László miniszterelnöki megbízott facebookos akciójából igazából annyi derül ki, sokadjára, hogy az Ország Urainak halvány segédfingjuk sincs arról, hogy mi történik körülöttük. Mert ha lenne, akkor Horváth tuti nem kezdett volna ilyesmit egy nyílt fórumon terjeszteni. De mivel ő a jelek szerint kizárólag lótartókkal, lovaspólósokkal, golfkedvelőkkel, vizisízőkkel, koronglövőkkel és Afrika-vadászokkal találkozik az életben, el sem tudta képzelni, hogy ez bárkit is ingererelhet.

Vélemény, hozzászólás?