Mit kezdjünk a Parlament mellett kialakult mesterséges tóval?

Illustration for article titled Mit kezdjünk a Parlament mellett kialakult mesterséges tóval?

Budapest kivételes természeti adottságaihoz végre a Fidesz is hozzá tudott tenni a mélygarázsnak indult, de a Duna áradása miatt mesterséges tóvá átalakított Kossuth téri betongödörrel. De egy sima, téglalap alakú tó unalmas. Vannak ötleteink, hogyan lehetne feldobni!

Advertisement

Lamantinpark

Két dolog van, amit minden ember szeret a világon: a pina és a tengeri tehén. Pinaparkot telepíteni egy csomó szemforgató KDNP-s mellé képteleség lenne, úgyhogy marad a másik lehetőség. A lamantin népszerű, cuki, látványos turistamágnes, és bármilyen nagy és dagadt legyen is, egy ekkora helyen elfér belőlük egy jó nagy csorda.

Advertisement

Vízi parlament

Egy csomó rothadó pulóveres szociológus egyetért abban, hogy a magyar demokráciát hosszabb távon alááshatja a Parlament népszerűtlensége. A Házat ezért ki kell vinni az emberek közé. Erre egyszerűen nem lehet jobb lehetőség, mint nyár elején átalakulni víziparlamentté, csak 100 métert kell költözni. Kövér László nem engedi felszólalni Szanyi Kapitányt odabent? Ciki, Balkánon túli vircsaft. Kövér László arcon vízipuskázza, majd a vízbe löki a száját épp hogycsak kinyitó Kapitányt? Óriás dili, kapitális menőség.

Advertisement

Halászrezervátum

Éppen vadul lobbizik 300 ezer horgász és 1 köztársasági elnök, hogy a természetes vizekről tiltsák végre ki a kábé száz darab, egész tájegységek halszaporulatát kinyíró maradék halászt. Tökéletes megoldás lene átadni nekik a Betontavat. Itt óriási turistahad előtt mutathatnák be az ősi halászmódszereket, van hely a showhalászathoz, a 8 méter mély vízben bármilyen mennyiségű hazai hal megél, így a kis családi vállalkozások éttermeket is üzemeltethetnének a parton.

Advertisement

Búvárközpont

Hiába annyira fontos a turizmus meg az euróbevétel, ha megfeszülünk, Magyarország akkor sem lesz búvárcélpont. Vagyis eddig így volt. De most már simán lehet. Egy olyan búvárparadicsom, ami egy nagyváros nyüzsgő centrumában van, és unalmas korallszirti halak helyett elsüllyedt alvállalkozókat lehet megfigyelni benne, még a kiégett világutazóknak is jelentene valamit.

Advertisement

Sima strand

Ha pedig nem akarunk annyit figurázni, nyúljunk vissza a régi ötletekhez, és legyen megint strand a Parlament mellett, mint akkor, amikor még minden jobb volt.

Advertisement

Ha van életrevaló saját ötleted, írd meg válaszban!!!

Vélemény, hozzászólás?