Mit szólnátok hozzá, ha Budapesten is betiltanák a nejlonszatyrokat?

Illustration for article titled Mit szólnátok hozzá, ha Budapesten is betiltanák a nejlonszatyrokat?

Eddig csak olyan kis poros hippifészkekben csináltak ilyet, mint amilyen San Francisco, de most már az USA második legnépesebb városában, Los Angelesben is betiltották az eldobható nejlonzacsik használatát.

Advertisement

Ti mennyire lennétek meg nélküle? Én most hogy végiggondolom nem nagyon vettem semmit ilyenben az elmúlt néhány napban, de ez félig-meddig csak a véletlen műve. Egy alaposabb bevásárlásnál csak becsusszan pár kifli, paradicsom, miegymás, de persze a tilalom elsősorban nem ezekre a kis zacskókra vonatkozik. Hanem a klasszikus értelembe vett "reklámszatyrokra", amiben haza – vagyis pontosabban a többség esetében a kocsiig – lehet cipelni cuccot.

LA-ben 2014 január elsejétől a nagy boltok, július egytől a kicsik sem adhatnak ilyet. Max papírt, pénzért, azoknak, akik nem hoztak magukkal szatyrot. Ott mondjuk elég riasztó a helyzet, kétmilliárd nejlonzacskót használnak el évente, aztán kétmillió dollárt költenek arra, hogy összetakarítsák, amit tudnak (mert hogy jó részük az óceánban végzi).

Advertisement

Nálunk csak az ingyen adást tiltják, na de mit szólnátok a totális tilalomhoz?

/Via: Inhabitat, Photo Credit: Getty Images/

Vélemény, hozzászólás?