Nem beszéli a magyart a MOL kommunikációs igazgatója

A Helyi Téma feltett neki két kérdést, amit a sajtóirodájának először le kellett fordítania angolra. Aztán a válaszokat angolból vissza magyarra. Amik aztán nem is azokra a kérdésekre voltak válaszok.

Illustration for article titled Nem beszéli a magyart a MOL kommunikációs igazgatója

A Helyi Téma feltett neki két kérdést, amit a sajtóirodájának először le kellett fordítania angolra. Aztán a válaszokat angolból vissza magyarra. Amik aztán nem is azokra a kérdésekre voltak válaszok.

Advertisement

Én nem tudom hogy mennek a szörnyű internacionális multicégeknél a dolgok, de olyat nem tudok elképzelni, hogy egy bizonyos székhelyű vállalat kommunikációs igazgatója, aki elvileg a sajtóügyekért felel, ne beszélje annak a bizonyos székhelynek az anyanyelvét. A MOL-nál pont ez történik, ugyanis az ember, akit minden újságírónak zaklatnia kellene a kérdéseivel, biztos, hogy nem fogja azokat megérteni.

A Helyi Téma annyit akart megkérdezni a frissen kinevezett Dominic Köfnertől, hogy mit tart kiemelkedően magyar értéknek és hogyan értékeli, hogy munkája Magyarországra szólította? A válaszra viszont várni kellett, és ami megérkezett, az sem pont passzolt a kérdéshez:

Dominic Köfner feleségével és egy éves gyermekével költözött Budapestre, hogy a MOL-csoportnak dolgozzon, hiszen a mára nemzetközi szereplővé vált vállalatcsoport központja is a magyar fővárosban van. A központ által kínált vonzó munkahelyek számos nemzetközi szakértőt vonzanak ide, és a munka ennek megfelelően angolul folyik (…) a szakember számára nem ismeretlen a MOL és Magyarország, hiszen 2007-ben már sikeresen dolgozott a MOL-nak, mint stratégiai kommunikációs tanácsadó, hogy megvédje egy külföldi versenytárs ellenséges felvásárlási szándékától.

Advertisement

A Profession.hu így írta le májusban Köfnert:

A kommunikációs igazgató 2010-2012 között a Hypo Alpe Adria Group kommunikációs vezetőjeként és szóvivőjeként 10 országot érintő kommunikációs folyamatváltozásokért volt felelős, ezt megelőzően a MAGNAT Real Estate AG befektetői és kommunikációs igazgatójaként dolgozott a vállalati kommunikáció területén. Szakmai karrierje során 7 évet dolgozott a Brunswick Groupnál, mint nemzetközi kommunikációs tanácsadó. Dominic Köfner a diplomáját a J. W. Goethe Egyetemen szerezte politikai gazdaságtanból, illetve a wales-i Swansea Egyetemen tanult. Befektetői kapcsolatok szakértői képesítését (CIRO) a Frankfurt School of Finance and Managementen szerezte.

Advertisement

Most tréfásan ideírom, hogy megkerestük Köfnert, de egyelőre nem kaptunk választ. Ez természetesen csak vicc.

Vélemény, hozzászólás?