Nem volt internet, agyonverték és megették a hatlábú polipot

Illustration for article titled Nem volt internet, agyonverték és megették a hatlábú polipot

A világtörténelem második hatlábú polipját találta meg egy Görögországban nyaraló amerikai család. Szétverték a betonon, megsütötték, megették, aztán elkezdtek gyanakodni, hogy ez nem egy közönséges polip volt. Előbb kellett volna gondolkodni.

Advertisement

Illustration for article titled Nem volt internet, agyonverték és megették a hatlábú polipot

Eleve álomsztori, hát még ha tudjuk, hogy a családfőt Labros Hydrasnak hívták. A görög származású amerikai család évek óta Görögországban nyaral, búvárkodik, és ha polipot fog, helyi szokás szerint pépesre veri a köveken, majd megsüti. Pont ez történt most is, csakhogy a polipnak hat karja volt. Elvitték egy étterembe, ahol a szakács az állat ritkasága miatt nem volt hajlandó megcsinálni. Erre Hydras fogta magát és megsütötte ő, a folyamat minden fázisát fotókon lefotózva. A vacsora után a családfő megkereste egy biológus ismerősét, ekkor jött a döbbenet. Az emberiség történetében eddig dokumentáltan egy darab hatospolipot találtak, a walesi partoknál, maleiyket egy időre kiállítrottak a blackpooli akváriumban, majd szabadon engedtek.

Advertisement

Hydras most bűnbánattól szenved, szégyenkezve nyilatkozik és azzal magyarázza a dolgot, hogy a Pelion félszigeten nem volt internet, így csak később tudott informálódni. Olyan íze volt, mint egy átlagos polipnak, de borzasztóan érzem magam miatta – mondta a férfi, aki most kétségbeesetten próbálja felvenni a kapcsolatot görög tengebiológusokkal, hogy minél több részletet el tudjon mesélni nekik a hatlábú polip utolsó perceiről.

Vélemény, hozzászólás?