Nyílt levélben bocsánatot kért a pofozkodó villamosvezető

Illustration for article titled Nyílt levélben bocsánatot kért a pofozkodó villamosvezető

Személyesen nem érte el a terhes nőt, de a lelkiismeretén megpróbált könnyíteni egy nyilvános bocsánatkéréssel.

Advertisement

Az Index teljes hosszában lehozta a levelet:

A bocsánatkérésnek ezt a módját választottam, mert mindezidáig nem sikerült személyesen felvennem a kapcsolatot azzal a gyermekét váró asszonnyal, akit sajnálatos módon egy esemény kapcsán arcul ütöttem.

A BKV Zrt járművezetőinek munkája nagy felelősség és nap, mint nap olyan feszültségeket hordoz magában, mely egyenesen vezet a stressz kialakulásához. A belső érzelmi feszültségek kezelése épp úgy feladatunk, mint a járművezetés, az utasok biztonságos elszállítása. 20 éve állom a sarat, s bár követtem el kisebb hibákat, a munkámat becsülettel végeztem el.

Szeretek villamost vezetni és az utasokkal sohasem volt konfliktusom és balesetet sem okoztam.

Azon a napon, abban a helyzetben nehéz lett volna szembesülnöm azzal, hogy valakinek az életét nem tudom megmenteni. Az idegességem, a bennem felerősödő feszültség az egekbe szökött. A szerencse mellém szegődött és a többtonnás monstrumot, a sárga vasalót sikerült megállítanom! A bennem kialakult feszültséget, sajnos nem. Az anyuka számára is biztosan idő kellett ahhoz, hogy feldolgozza az életveszélyes helyzetet, de én egy pillanatra elvesztettem a fejem és súlyos hibát követtem el.

Kedves leendő anyuka, átérzem hibámat, annak súlyát hisz magam is egy gyönyörű kislány apukája vagyok. Én is féltem a gyermekem és ez Ön számára is az életet jelenti!
Engedje meg, hogy bocsánatot kérjek Öntől és legalább a lelkiismeretemmel elszámolhassak! Jó egészséget és sok örömöt kívánok Önnek és születendő gyermekének!

Kis Sándor, villamosvezető

Aki mostanában híradó, újságok és internet nélkül élt, az biztosan lemaradt a sztoriról, hogy egy terhes anyuka a Combino-villamos elé lépett a pirosnál, a vezető satufékezett, leszállt, eldurrant az agya és véresre pofozta a nőt. A történet kihozta a legrosszabbat a kommentelőkből, a leghuszárabbat Deutsch Tamásból, Facebook-csoport is alakult azért, hogy ne rúgják ki a sofőrt. Végül kirúgták. A BKV indoklása szerint ugyan szabálytalanul közlekedett a nő, de "egy terhes anya bántalmazására nem adhatunk felmentést és nem találhatunk rá alapos, mentő indokokat". Pár hete volt szó egy szimpátiatüntetésről a villamosvezető mellett, de aztán eltűnt minden nyoma az internetről.

Advertisement
Advertisement

Fotó: Blikk

Vélemény, hozzászólás?