Ő rendezte az őrült orosz ámokfutást

Először is: aki nem nézte még meg a Bad Motherfucker elképesztő és nagyon szórakoztató klipjét, amit a Biting Elbows frontembere Ilja Najsuller rendezett, az rögtön tegye meg. Másodszor pedig a meglepően amerikai akcentussal beszélő rendezővel elkészült talán az első interjú a klip őrületes sikere óta (éppen ma

Illustration for article titled Ő rendezte az őrült orosz ámokfutást

Először is: aki nem nézte még meg a Bad Motherfucker elképesztő és nagyon szórakoztató klipjét, amit a Biting Elbows frontembere Ilja Najsuller rendezett, az rögtön tegye meg. Másodszor pedig a meglepően amerikai akcentussal beszélő rendezővel elkészült talán az első interjú a klip őrületes sikere óta (éppen ma twittelte ki Samuel L. Jackson), amiből most a lényeget lefordítottam.

Advertisement

Az interjú az Unified Pop Theory oldalán jelent meg, de itt meghallgathatjátok az egészet:

Advertisement

– Amikor az interjú készült, még csak párszázezren látták a klipet, úgyhogy Najsuller azt mondaj, hogy igazából nem az a fontos, hányan nézik meg, mert a YouTube nem fizet olyan sokat a megtekintésekért, hanem az, hogy ilyen jó nyilvánosságot kap. Kíváncsi vagyok mit szól most, amikor több, mint 6 millióan látták már csak ott.

– Najsuller hatalmas videojáték-rajongó.

– Mindkét klipjét GoPro kamerával forgatták, amit először snowboardozással tesztelt, aztán odaadta az operatőr ismerősének, hogy ő is próbálja ki. A GoPro lényege az, hogy pici

Advertisement

– Az előző, Stampede című klipjében a haverjai dolgoztak, ezer dollárba került, abból egy kellék, egy sörétes puska került 500-ba, a másik 500 meg kajára ment el. Nyolc nap alatt forgatták, a Bad Motherfuckert kilenc nap alatt.

– A Stampede sikere után Najsullert leszerződtette egy angol reklámcég, ahol felvetette, hogy szeretne folytatást. Leült az operatőr haverjával, összeírták az összes hülye ötleteiket 30 perc alatt.

Advertisement

– A kész klipből ki kellett vágni egy jelenetet, amikor a főhős átugrik egy háztetőről egy erkélyre, mert nem nézett ki elég jól.

– A Bad Motherfuckeren már nem csak a haverjaival dolgozott, hanem tapasztalt kaszkadőrökkel. Storyboardot nem rajzolt.

Advertisement

– A kedvenc rendezője David Fincher, tőle a kedvenc filmje a Harcosok klubja. A másik kedvence Spike Jonze, szereti még Chris Cunninghamet is

– Nagy hatással volt rá a Halál napja című sci-fi 1995-ből, amiben az emberek emlékeit sikerül rögzíteni és mások átélhetik az eredeti szemszögből. Az öltönyös emberek nem Kutyaszorítóban-utalások, hanem egyszerűen azt akarták, hogy így nézzenek ki.

Advertisement

– Nem mond el részleteket róla, de felhívta egy híres rendező Los Angelesből és adott neki egy visszautasíthatatlan ajánlatot.

Egy másik interjúból kiderül, hogy most éppen egy izgalmas orosz kémfilmet forgat és teljesen ki van akadva amiatt, ahogy az ország igazságszolgáltatása bánik a Pussy Riot tagjaival.

Vélemény, hozzászólás?