Páran lézengtek a hírhedt Sparba szervezett flashmobon

Illustration for article titled Páran lézengtek a hírhedt Sparba szervezett flashmobon

Az olvasás miatt kiküldött Spar-vásárló érdekeiért szervezett villámcsődületen nagyjából hárman vettek részt. Később észrevettem, hogy egyikőjük egy terhes anyuka, aki a bolt prospektusát olvassa. Szóval ketten.

Advertisement

18:01-kor bementem a híres Nyugati téri Sparba és vártam, hogy történjen valami, ami végre középső ujjat mutat hazánkban az átlagosnál is köcsögebb szolgáltatói hozzáállásnak, hogy aki nem birka módjára, leszegett fejjel vásárol, azt el kell vezetni. Puskaporszagot éreztem a levegőben. Két pultfeltöltő már olyanokat mondott egymásnak a bejáratnál, hogy "ezek kitolták az Origóra" meg hogy "nincsen ennél jobb dolguk".

Advertisement

Úgy jártam a sorokat, mint egy tapasztalt konteós. Figyeltem, hogy melyik szatyorból fog előkerülni egy Márai-regény. Hol lesz legalább egy Houellebecq, egy Vonnegut, egy Pelevin. Ki fogja felhúzni a nadrágszárát és előkapni egy Tijuana-i bibliát vagy legalább egy Fürkész-zsebkönyvet.

18:05: egy szakállas férfi előhúzott egy nagy lexikont a zöld szatyrából, kiterítette az ásványvizekre és elkezdte olyan látványosan olvasni, ahogy én gimiseket láttam utoljára unatkozni évnyitókon. Gondoltam, hogy most, végre, meggyújtották a kanócot, robbanhat az egész kóceráj, megmutatjuk a rohadt hollandoknak, hogy mi a magyarok fogyasztóvédelmi istene. Elkezdtem azonnal végigkoslatni az egész üzletet.

Advertisement

Illustration for article titled Páran lézengtek a hírhedt Sparba szervezett flashmobon

Láttam egy férfit, aki egy Magyar Narancsot olvasott.

Láttam egy nénit, aki magában beszélve olvasta egy tisztítószer dobozát, és közben olyanokat mondott, hogy "ahá, itt az átverés, a másik 500 forint!"

Advertisement

Láttam egy esőkabátos terhes nőt, aki a Spar prospektusát böngészte.

Azt hiszem az utóbbi kettő nem volt flashmobber.

Már ott gyanakodtam, amikor délelőtt megnéztem hogy biztos lesz-e ma ez a villámcsődület, de Facebookon csak a hűlt helyét találtam. Gondolom a szervezőt elkámpicsorította, hogy összesen 24-en jeleztek vissza, vagy rájött, hogy egyébként az egész tök felesleges gesztus. Mint minden ember a világon, a magyarok fotelből a legerősebb véresszájú homáristák. Ha zuhog az eső, akkor meg duplán olyan meleg lesz az a fotel.

Advertisement

Úgyhogy péntek délután egy flashmob kellős közepén bevásároltam hétvégére. Mindenki kedves volt.

Kifele nagyon megnéztem, hogy hol lépek ki az ajtón.

Vélemény, hozzászólás?