Patkánygate a Blikkben: azt írták, patkányt adtak el kutyaként, pedig görény volt az

Olyan nyilvánvaló kamunak tűnt a Blikk cikke, miszerint egy Buenos Aires-i piacon szteroiddal óriásira pumpált patkányt adtak el kutyakölyökként egy idióta vevőnek, hogy utánakerestem, van-e bármi valós eredete a az ordás, bár ártatlan hazugságnak. A fotón látható állat ugyanis furcsa volt, de patkányra sehogy sem

Olyan nyilvánvaló kamunak tűnt a Blikk cikke, miszerint egy Buenos Aires-i piacon szteroiddal óriásira pumpált patkányt adtak el kutyakölyökként egy idióta vevőnek, hogy utánakerestem, van-e bármi valós eredete a az ordás, bár ártatlan hazugságnak. A fotón látható állat ugyanis furcsa volt, de patkányra sehogy sem hasonlított, és amúgy is teljes képtelenségnek tűnt, hogy egy patkányt bármennyi szteroiddal kutya méretűre növelhessenek.

Advertisement

Nem kellett hosszan kutatni, hogy kiderüljön, megdöbbentő módon tényleg van alapja a cikknek, bár a Blikk totál félreértette az angol nyelvű eredetit. 2 napja írta meg ugyanis a Daliy Mail, hogy egy fickó nem egy, hanem kettő, és nem patkányt, hanem vadászgörényt vásárolt uszkárkölyökként, 150 dollárért az argentin piacon. A szori a világ tévécsatornáit is megjárta. A Blikk fordítóját az zavarhatta meg, hogy a kisragadozót, ki tudja, miért, "brazil patkánynak" is becézik. Az eredeti cikk szerint a vevőnek gyanús lett, hogy nem kutyát vett, ezért vitte el az állatorvoshoz. Bár egy görény, főleg feltupírozott szőrrel méretre sokkal közelebb áll egy törpeuszkárhoz, mint egy patkány, főleg egy kölyökhöz, a mindenképp meghökkkentő, hogy a kígyószerű testformája nem tűnt fel. Sokkal érdekesebb kísérlet lett volna, ha műorral tacskót próbálnak faragni belőle! A cikk szerint egy nőt is átvertek ugyanígy, ezzel bizonyosodott be, hogy nem csak Buenos Aires-i városi legenda, hogy a hirhedt piacon álkutyát is lehet kapni.

Vélemény, hozzászólás?