​Petőfi csontvázát vagy Attila koporsóját szeretnéd ajándékba?

A Seuso-kincs után nincs megállás, beindult a választási ajándéközön. Segítsünk a kormánynak eldönteni, mit vegyenek nekünk a következő másfél hétben! Csontváz, koponya, koporsó, toll, agancs vagy bűvös kocka?

Advertisement

Petőfi csontváza

Aktuálpolitikailag elképzelni sem lehet praktikusabbat, mint egy, a városban körbehordozott csontvázzal bizonyítani, hogy a magyarok már a hősi időkben is annyira jól megvoltak az oroszokkal, hogy a brüsszeli diktátumokat ránkkényszerító osztrákok elől a legmenőbbek is hozzájuk emigráltak. Annak pedig pártállástól függetlenül minden választó örülne, ha Petőfi Sándor magyar földben nyugodna. Nem beszélve arról, hogy micsoda megbízás lenne a síremlék egy baráti szobrásznak!

Advertisement

Kádár koponyája

Jobb, bal vagy közép, manapság nincsebb nagyobb király és példakép Kádár Jánosnál. Mekkora húzás lenne Orbántól, ha visszaszerezné a korábban balos, most már keresztény-nemzeti ikon ellopott fejét, egyfajta békejobba oltott hidat építve a két nagy tábor között! A főtitkár régi hívei megnyugodnának, az újak pedig elégedetten állapíthatnák meg, hogy még ehhez is a Vezénylő Tábornokra volt szükség.

Advertisement

Attila koporsója

Akár az ősünk volt, akár nem, Attila az egyik utolsó olyan, a lakosság által magyarnak tekintett hős, aki idegenben, francia pályán, a catalunumi arénában értékes döntetlent tudott elérni az Aetius vezette olasz válogatott ellen. Ez sokat nyom a latban egy olyan focikedvelő, de régóta csak kudarcokkal szembesülő népnél, mint a magyar. A koporsók ráadásul látványosak és még Petőfi sírjánál is nagyobb síremléket lehet nekik tervezni, nem is beszélve a várható turistaáradatról.

Advertisement

A Turul farktolla

Orbán egyetlen húzással szipkázhatná el a Jobbik szavazóit és foghatná ki a szelet a nyavalygó internacionalisták vitorlájából, ha még a választások előtt be tudná mutatni az Emesét megtermékenyító kanos madár farktollát. Vagy bármelyik darabját.

Advertisement

A Csodaszarvas agancsa

Talán még jobb, mint a turultoll, mert sokkal messzebbről látszik. Plusz a miniszterelnök sastollat hurcolva inkább úgy nézne ki, mint egy túlsúlyos törzsfőnök, arany aganccsal bezzeg mint egy csodatáltos.

Advertisement

Jézus bűvös kockája

Aki igazán nagyot álmodik, az nem törhet kisebbre, mint bebizonyítani, hogy a zsidók által kisajátított prédikátor tényleg magyar származású párthus herceg volt. Mi lehet elégséges bizonyíték erre: egy kortárs beszámoló arról, hogy Jézus igazából imádott az utcán köpködni, a Jeruzsálembe érkezőket pedig direkt kacskaringós úton vezette a Templomhoz, hogy jobban lehúzhassa őket, például megfelelő lenne. De egy megsárgult tekercs nem elég látványos, a bűvös kockát bezzeg messziről felismerni és mindenki szereti.

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?