Pócs János mégsem járt az ötödik dimenzióban, de megérintett egy ötdimenziós tárgyat!

Illustration for article titled Pócs János mégsem járt az ötödik dimenzióban, de megérintett egy ötdimenziós tárgyat!

Sajnos úgy tűnik, a fideszesek nem fognak úgy járkálni lezárt, háromdimenziós helyiségeken keresztül, mint kés a vajon. Pócs képviselő ugyanis válaszolt a Cinknek. Bár a dimenziókkal mintha még mindig nem lenne minden rendben.

Advertisement

Tegnap írtuk meg, hogy a jászsági dinnyetermesztő-polgármester Pócs képviselő olyan képet posztolt a Facebookra, amin egy kisebb tágyat nézeget egy férfi kezében, az alárás pedig az volt, hogy "Megcsodáltam azt a gépet, amely országos szinten egyedülálló módon képes 5 dimenziót is alkotni". Talán érthető, hogy erre meglódult a fantáziám. Már láttam magam előtt a lezárt szobákban csodaszerűen megjelenő Pócsot és Kövér Lászlót, amikor a politíkus válaszolt a Facebookon feltett kérdésemre:

Advertisement

Laszlo Szily: Tisztelt Pócs úr! A cink.hu hírblog szerkesztője vagyok. Láttam a kiposztolt fotóját a különleges, 5 dimenziót alkotó géppel. Bevallom, a rövid szöveg alapján nem egészen értettem, miről van szó. Pár mondatban el tudná esetleg mesélni, mi is ez a szerkezet?

Pócs János: Tisztelt László! A gép pl.: egy kocka esetében nem csak az oldalait képes megalkotni, hanem egy átfordulás után az alját és a tetejét is megformázza. Tehát nem 5 dimenziós térről, hanem alkotásról van szó, mint ahogy az a képen is látható. Üdv.: Pócs János

Vélemény, hozzászólás?