Rendőrterror Magyarországon: a Magyar Narancs újságíróját vegzálták az ELTE-n

A Debreczeni József-isták persze már évek óta szenvednek a rendőrterrortól, de most már a Magyar Narancs egyik újságírója is ilyesmit érzett, amikor egy, az egyetemfoglalókat megzavaró civil ruhás rendőr meg akarta szerezni a telefonszámát. Így dolgoznak 2013-ban a Pintér-pribékek:

A végén aztán begurul, és fojtott hangon, somolyogva közli, hogy így is lehet játszani, ha nem adom meg, hív egy egyenruhás rendőrt, aki azzal a gyanúval, hogy a telefonom lopott, elveszi tőlem azt, feljegyzi a készülék azonosítási számát, ezt beküldi a központnak, és ez alapján már a telefonszámom is tudják azonosítani. Miután ez sem hat meg, mérgesen az asztalra csap, „jól van, bassza meg, nem is kell az a szám”, majd elmegy.

Advertisement

Nagy öröm, hogy nálunk még a rendőri zaklatás is balfácánul van menedzselve, így még ha akarnák sem tudnák terrorizálni a lakosságot. 

A Magyar Narancs mostanában nem is annyira újságként pozicionálja magát, hanem ők az Orbán-ellenes demonstrációk legmozgékonyabb harci egysége. A Fidesz gyulai frakcióülése elleni, 263 Orbán-maszkos akivistát is bevető tüntetést Bod Tamás, a lap szerzője szervezte. A telefonszámos cikkből nem derül ki egyértelműen, hogy a szerzője, Birtalan Gy. Gergő újságíróként vagy résztvevőként volt ott az egyetemfoglaláson, de ha az előbbi lett volna a helyzet, azt valószínűleg rögtön megemlíti a rendőrnek. 

Vélemény, hozzászólás?