Révész Máriusz üldözőbe vett egy tolvajt, majd egy kocsi alatt kapta el

Illustration for article titled Révész Máriusz üldözőbe vett egy tolvajt, majd egy kocsi alatt kapta el

Eszméletlen titkos nagyágyú Révész Máriusz. Ha gondolkodnom kéne, ki az igazi akcióhős a a politikusok között, biztos nem ő jutna először eszembe, aztán tessék.

Advertisement

Na mert ki más lehetne? Ott van például Zagyva "ezt majd a folyosón megbeszéljük" Gyula, aki egy valódi Vinnie Jones (persze nem a szilylászlói értelemben vett viaszhasonlóságról van szó, hanem a karakterről).

Advertisement

Vagy Deutch Tamás, a magyar Travis Bickle-Robert de Niro, aki azzal fenyegetőzött, hogy szó nélkül felpofoz minden eléje kerülő BKV-ellenőrt, a biztonsági őröket meg úgy fogja kibaszni a SPAR-ból, hogy a viperájuk sem éri a földet.

Advertisement

Esetleg Simicskó István, aki nem csak olyan, mint egy Kung-Fu-mester, hanem valóban Kung-Fu-mester.

Nos nem, egyikük sem. Hanem Révész Máriusz, aki észrevett az utcán egy tolvajt, majd üldözés után elfogta. Ahogy a Blikk-nek nyilatkozta:

"Két gyermekemmel tartottam haza, amikor azt vettem észre, hogy az egyik lakatlan ház tetejéről egy tolvaj éppen leszedi a vasból készült hófogókat. Odasiettem, az egyik szomszéd már hívta a rendőröket, akik nem mutattak nagy érdeklődést. Ezért felhívtam a kerületi rendőrkapitányt, hogy intézkedjen. A tettes, egy 16 év körüli fiú, erre elkezdett szaladni, én pedig utána."

Advertisement

Révész állítólag baromira edzésben van, menekülő csóka ezért cselhez folyamodott:

"3-400 méter kergetőzés után parkoló autók közé rohant be, majd mintha a föld nyelte volna el, eltűnt. A politikus tudta, ilyen könnyen nem nyerhetett egérutat a tolvaj, gyanította, hogy a közelben rejtőzhetett el. Mint kiderült, egy közelben parkoló furgon alá kúszott be, s Révész az arra járók segítségével fedezte fel. Ekkor a fémtolvaj feladta a küzdelmet, előmászott, és nyugodtan megvárta a rendőröket."

Advertisement

Csoda, hogy szólt a rendőröknek. A legutóbb, amikor ilyet csinált, eltörték a lapockáját. Persze egy igazi tévés nyomozó időnként szembe kerül a rend hivatalos őreivel.

A magam részéről nagyon bírnék egy Révészes TV-sorozatot, mert végre nem egy sablonos figura lenne a főhős, hanem egy Columbo szerű különc, aki szerényen mosolyog a bajsza alatt, és senki sem sejti, hogy bármikor lecsaphat a fémtolvajokra.

Advertisement

/Fotó: parlament.hu/

Vélemény, hozzászólás?