​Rogán kérója az éjjel nem duzzadt tovább

Illustration for article titled ​Rogán kérója az éjjel nem duzzadt tovább

Megint a Pasa Park környékét jártam az éjjel a kutyával.

Most még az előző napinál is sokkal csendesebb volt minden. Sem menyét sem annál nagyobb, tüzes barna emlős nem jeletkezett, az őrök láthatatlanul őrködtek. Rogánéknál nem égett a villany, de az ellenkezője lett volna a furcsa. Alattuk eggyel igen, de sajnos nem rajzolódott ki Dagobert bácsi sziluettje, amint épp beugrik az aranypénzek közé.

Advertisement

Nem is csoda, hogy ekkora volt a csend, az Index szerdán ugyanis szigorúan Rogán körmére, vagyis pénztárcájába nézett, és a lehetőségekhez képest pontos számolással eljutott addig amit a kicsit olvasottabb fotelkommentelő kapásból érzett. Eszerint az egész életében kizárólag politkusi fizetést húzó, amúgy semmihez máshoz nem értő és nem is bizniszelő Rogánnak a parlamenti vagyonbevallásai alapján egyszerűen nem jönne ki a pénzéből egy ilyen lakás.

Advertisement

Azt persze mindenki tudta, hogy a parlamenti vagyonbevallás semmire sem jó, de most kiderült, hogy valamire mégis, hiszen minden politikai aknamunka nélkül, pusztán az őáltala leírt számokat összeadva hozta nagyon kellemetlen helyzetbe a sikeres tőkefelhalmozót. De az ügy rögtön előhozza a bevallások egyik nagy gyengéjét. Miszerint elég odaírni, ha egy képviselő baráti kölcsönt kapott, de azt nem, hogy kitől. Márpedig egy politkusnál ez tényleg fontos, sőt alapvető kérdés, hiszen nem életszerűtlen feltételezni, hogy egy törvényeket sűrűn benyújtó, másoknak számtalan pénzes megbizatást adó figura akár ki is mutathatja a háláját egy nagyobb lakáskölcsönért mondjuk.

Vélemény, hozzászólás?