Rossz angol helyesírásán bukott le a „fegyvertelen magyar Bonnie és Clyde” Amerikában

Illustration for article titled Rossz angol helyesírásán bukott le a fegyvertelen magyar Bonnie és Clyde Amerikában

Újra vannak híres magyarok Amerikában, ezúttal nem atomtudósok, hanem bűnözők, akiket a Forbes már Bonnie és Clyde-oz, pedig nem is volt pisztolyuk, viszont, úgy tűnik, a naiv internetezők átverése arrafelé ilyen beceneveket eredményez. A páros sémája igen egyszerű volt: hamis magyar útlevelekkel számlákat nyitottak több Észak- és Dél-carolinai bankban, összesen 15-öt, aztán az Ebayen nem létező használt autókat hirdettek meg, az előleget vagy vételárat pedig a kamu számlákra utaltatták.

Advertisement

A párosból a fickó neve mondjuk nem hangzik tőrölmetszett magyarnak – Aleksandr Kunkin – a nőé, a Boka Betrix viszont igen.

Illustration for article titled Rossz angol helyesírásán bukott le a fegyvertelen magyar Bonnie és Clyde Amerikában

Advertisement

36 amerikaiban rengették meg az online autóvásárlásba vetett hitet, összesen 550102 és fél dollárt kicsalva belőlük. A csalásokat 2012 nyarán követték el.

Madison városában buktak végül le, mert egy Bank of America-allkamazottnak gyanús lett a férfi, aki valami különösn ötlettől hajtva egy "Dennis Miller" nevére szóló magyar útlevéllel igazolta magát. A kiérkező nyomozók megkérdezték tőle, hogyan írják a nevét, mire azt mondta, hogy D-A-N-N-I-S M-E-L-L-E-R, erre letartóztatták. Bokát ekkor még elengedték, de nem sokkal később egy másik Bank of America-fiókban ő is lebukott egy másik hamis magyar útlevéllel. Most ítélték el őket, a nő 26, a férfi 48 hónapot kapott és ki kell fizetniük 464581 dollárt.

Vélemény, hozzászólás?