​Schiffer Andrásnak ősi, Nokia 6310i butatelefonja van

Illustration for article titled ​Schiffer Andrásnak ősi, Nokia 6310i butatelefonja van

Én erre egy egész kampányt építettem volna fel. Mivel lehetne jobban érzékeltetni a fogyasztói kapitalizmus romantikus elutasítását?

Advertisement

Szupercella Tamás újságíró fotózta le egy sajtóeseményen Schiffer meghatóan régi telefonját. Szupercella persze gúnyolódik és leháromeurósozza a készüléket. Mekkora félreismerése ez egy politikai rókának!

A 6310i-t 12 éve, 2002-ben, Medgyessy Péter életének legszebb évében kezdte gyártani a Nokia és 9 éve, 2005-ben, Gyurcsány első gyötrődése idején hagyta abba a gyártását. Ez a telefon annyi mindent szimbolizál, hogy az egész el sem férne egyetlen internetes oldalon. De az tuti, hogy egyszerre beszél a globális piac megvetéséről, miközben azért széttárt kézzel annyit elismer, hogy az ember egy kicsit azért kénytelen beadni a derekát és együtt üvölteni a kapitalista farkasokkal.

Advertisement

Belegondolva, hogy ha nem Schiffer a gazdája, ez a készülék a világ valamelyik hulladéktelepét növesztené, megvan a zöld üzenet is. Az ósdi telefon a kormányváltás akaró, de bizonytalan szavazók köréban ráadásul markánsan megkülönbözteti Schiffert a híres plázatöltelék és amerikaifilm-rajongó jobbikos Vona Gábortól is.

Lehet, hogy félreismertük Schiffert, és igazából sokkal nagyobb játékos, mint bárki hitte volna?

Vélemény, hozzászólás?