Soha ne vedd meg őket: a hét leghamarabb lemerülő, szemét gép

Illustration for article titled Soha ne vedd meg őket: a hét leghamarabb lemerülő, szemét gép

Semmi sem biztos, csak a halál, és az, hogy amikor megtalálom életem első vargányáját, az a kurva okostelefon le lesz merülve. Mindegy is mondjuk, hogy nem lesz fotóm róla, hiszen úgysem találok ki az erdőből GPS nélkül és ott halok meg éhen. Igen praktikus halállistát közölt a Gizmodo arról, hogy a Laptop Mag tesztjei alapján melyik a hét leghamarabb lemerülő, internetezni képes hordozható háztartási eszköz. A teszteléshez a kijelző 40 százalékos fényereje mellett folyamatosan interneteztek a cuccokkal, míg le ne merültek. Itt a hét gép, amiket, legyenek amúgy bármilyen rohadt jók, nem szabad megvenni, mert a képességeiket úgysem fogjuk élvezni, hiszen órákkal előbb lemerülnek, mint a kategóriájuk más versenyzői. Meglepő vagy nem, a legnagyobb gyártók világhódítónak szánt cuccai is ott vannak köztük:

Microsoft Surface Pro
élettartam: 4 óra 37 perc

Tényleg mindenki azon álmélkodik, hogy a Microsoft hogy merte ezt meghúzni a nagy durranásnak szánt tabletjével, a Surface-szel. Az átlagos könnyű laptop másfél órával többet bír, a közvetlen konkurens iPad ugyanazon a teszten 12 óra 22 percig működött. Annál bénább dolog nincsen, mint hogy a Microsoft pótakkuval felturbózott külső billenytűzettel próbálja kiköszörülni a köszörülhetetlent.

Advertisement

Google Nexus 4
élettartam: 4 óra 36 perc
Amerikában elképesztően olcsó, 300 dollárba kerül, miközben mindenki odavan érte, hogy milyen sokat tud a forradalomnak szánt Google-telefon. De pont másfél órával hamarabb kell újratölteni, mint az átlagos androidos okostelefont. Tényleg milyen mobil az, amivel nemhogy kirándulni, de egy teljesen átlagos városi bulizásra nem lehet úgy elmenni, hogy ha induláskor a töltőről vettük le, kettőkor még taxit tudjunk hívni vele?

Lenovo Thinkpad Twist
élettartam: 4 óra 36 perc
Az öszvérkedvelőknek felállhat arra, hogy tabletként meg laptopként is lehet használni és baromi jó a klavitúrája, de is csak a mágikus 4 óra 36-ot bírja ki, miközben a könnyű laptopok átlaga 6 óra 18.

Advertisement

a további négy alulteljesítő között van egy gyerekes családoknak szánt tablet, a Techno Source Kurio, két Chromebook osztályú laptop, a HP Pavillion és az Acer C7-es, illetve egy másik tablet-latop-öszvér, az ASUS Taichi.

Itt a teljes poszt, nagyszerű részletekkel, nem lőttem le minden poént, lehet szörnyülködni!

Vélemény, hozzászólás?