Spéci rasszizmusőrök lesznek a Győr Maccabi elleni focimeccsén

Illustration for article titled Spéci rasszizmusőrök lesznek a Győr Maccabi elleni focimeccsén

A magyar szurkolók olyan alapvető állampolgári jognak tartják a lelátói zsidózást, hogy a Győri ETO kénytelen speciális szabályokat bevezetni a Tel Aviv elleni BL-selejtezőn. Szektoronként ketten csak a gyalázkodókat fogják figyelni.

Advertisement

Azonnal tajtékozni kezdtek a Győr egyes szurkolói a Facebookon, amikor kiderült, hogy a botránytól rettegő győri klubvezetés spéci szabályokat vezetett be az izraeliek elleni meccsre. Csak magyar és ETO-zászlókat vihetnek be, nem lehetnek feliratok és Árpád-sáv sem. Szektoronként két plusz biztonságis piros megkülönböztető mellényben, kézikamerával fogja kiszűrni azokat, akik mégis mocskolódni próbálnak.

A magyar szurkolók nem kis része mindenütt ilyen, de a győri vezetők azért is félnek speciálisan, mert a magyar ultraközösség nyomására nemrég feloszlatta magát a csapat szurkolói kemény magja, mivel a bajnoki cím ünneplésekor azt az ősbűnt követték el, hogy kiakasztották a kerítésre az idegenlégiósaik országainak zászlóit. Igen, azért indult ellenük gyűlölethullám, azért oszlottak fel, és most a selejtezőn azért kell majd talán kompenzálniuk némi zsidózással, mert nem leköpték, hanem lengették például a szlovák zászlót, hiszen van szlovák játékosuk. Az önfeloszlatók megalázkodó nyílt levélben kértek bocsánatot az összes többi ultráról a hibájukért, így benne van a pakliban, hogy most köszörülni próbálnak a csorbán.

Vélemény, hozzászólás?