Szaniszló Ferenc elemez – minek gyűlölni a felszabadító oroszokat?

Felszabadító oroszok. Felszabadító oroszok. Felszabadító oroszok. Csak ülök itthon kataton állapotban, tekergetem vissza ezt a Youtube videót, és nézem, csak nézem sokadszor is, újra, meg újra, meg újra. Nem fogod elhinni, amit látsz.

Felszabadító oroszok. Felszabadító oroszok. Felszabadító oroszok. Csak ülök itthon kataton állapotban, tekergetem vissza ezt a Youtube videót, és nézem, csak nézem sokadszor is, újra, meg újra, meg újra. Nem fogod elhinni, amit látsz.

Advertisement

Szaniszló Ferenc a nemzeti ünnep alkalmából ismét megkísérelte elemezni a világpolitika történéseit, nevezetesen a krími népszavazás ügyét. Akárcsak két hete. Én csak remélni merem, hogy ami itt a szemünk előtt történik az egy hosszú és kitartó munkával fölépített performansz-sorozat, modern művészet, amit valamelyik vállalkozó kedvű társulat csempészett be valahogy pár évtizedre a magyar közéletbe.

Advertisement

Szaniszló ugyanis a "zsidó" szót "farkasra" kicserélve hosszú mondatokon keresztül zsidózik, élettér elméletet vizionál és ha jól értem a zavaros eszmefuttatását, az oroszokat felszabadítóknak nevezi. Nem csak Ukrajna kontextusában, hanem a Magyarországra '45-ben bevonuló oroszokat is. (Bár felhívták a figyelmemet, hogy ezt a mostani baloldalon ironizálva teszi. De hát tényleg Kárpátalja potenciális felszabadítóinak tartja őket! Akkor miért ironizál? Ha egy Szaniszló-beszéd lenne a következő irodalom érettségin a szövegértés tárgya, egy csapásra megoldódna a felsőoktatás eltömegesedése!)

Ha épp nem tudnál videót nézni, itt vannak a lényegesebb részek kiemelve:

Miért támogatja Brüsszel az ukrán fasisztákat, miért pénzeli az USA a kijevi nácikat?

Szóval aki ma Ukrajna területi egységéért áll ki, az a magyarság érdekeivel, nemzetünkkel megy szembe. Valójában az ukrán nácikat, a kijevi fasisztákat, a román, a szlovák, a szerb magyarüldözőket pártolja és álnokul ellenzi a székely autonómiát.

Most akkor az amerikai imperializmust kell támogatni, kedves proletárok? Most akkor a nyugati nagytőkéseket kell szeretni, kedves szocialisták és gyalázni Moszkvát, kedves baloldaliak? És gyűlölni a felszabadító oroszokat, kedves ránkszabadítottak?

A Földön folyik a fajok élet-halál harca a túlélésért. Élelemért, ivóvízért, hajtóanyagért, hőforrásokért, élettérért.

A farkasok szemet vetnek a nyulakra és a nyulak földjére. A nyulak igyekeznek védekezni. Ám ha a nyulak tiltakozni merészelnek, és leleplezik a nyulak hátsó szándékait, a farkasok teliüvöltik a világot az antifarkasizmus vérvádjával. […] Bebizonyítják, hogy a nyulak irtják, gyilkolják a farkasokat. […] Összeül a farkasok világtanácsa is, persze a nyulak földjén, és megállapítják: bár nem minden nyúl szélsőséges (gyilkol farkast), de mindegy, ki kell őket pusztítani, majd el kell őket üldözni a földjükről.

Advertisement

Kiemelések tőlem. Nincs több kérdésem.

Update:

Adk olvasónk most írt nekem egy emailt, amiben felhívta a figyelmemet, hogy Szaniszló ironizált, amikor a felszabadító oroszokról beszélt. Teljesen igaza van, mea culpa, félreértettem. Mégpedig azért, mert nem akartam elhinni, hogy komolyan képes a kommunisták '45-ös világlátásán viccelődni. Hiszen ő igazából bevallottan azt vallja, hogy az amerikaiak imperialisták, az oroszok meg Kárpátalja potenciális felszabadítói. Szaniszló Ferenchez

Vélemény, hozzászólás?