Szürcsölnél habzó nyalánkságot vécékagylóból?

Egyre népszerűbb finomság a Moko Moko Mokoletto, mely egy mini vécében képződő bugyborékoló édesség kólás és 7up-os ízben. Nem is az a furcsa, hogy a japánok szeretik, hanem, hogy egyes boltokból még náluk is ki van tiltva ez az élvezeti cikk.

Advertisement

Illustration for article titled Szürcsölnél habzó nyalánkságot vécékagylóból?

Advertisement

Ez annál is meglepőbb, mert egy hasonló, ám jóval gusztustalanabb nyalánkság-készlet a németeknél is divatban volt, igaz annak jó száz éve. Mint Kosztolányi Dezső írja:

"A jobb családok asztalán egy fölöttébb furcsa mustártartó áll, melyből – mint később értesültem – a gyáros meggazdagodott, áruját mindenütt kapkodták, nem is győzött belőle eleget gyártani. Ez a mustártartó egy pirinyó, fehér porcelán, vízzel öblíthető árnyékszéket ábrázol, a rácsappantható, barna fedődeszkával, csalódásig utánozva mindent, csak fölírása árulja el, hogy: "Mustár" (Senf). Ebben tartják ők a barna-sárga mustárt, melyet kedélyes falatozás közben a véreshurkára kennek.

Kezdetben nem értették, hogy csak mérsékelt étvággyal tudtam enni, mikor előttem kacérkodott ez az elmés, kacagtató tárgyacska. Ők mulattak rajta. A menyasszony és vőlegény is mosolyogva szemlélte, s előre tudta, hogy alapítandó otthonukban is lesz majd ilyen. Tiszteletre méltó családanyák, akiknek jelenlétében lehetetlen volna egy kissé borsosabb célzást megereszteni, bohókásan nyújtották oda a vendégnek.

A kisfiúk arcukat elfintorítva bele-beleszagoltak, lenyalogatták a porceláncsészére tapadt barna pöttyöket, s a kisleányok, akiket jóságos szüleik összetett kézzel, imádkozva fényképeztettek le, kéjelegve kotorgatták a benne megalvadt pépet, és mint szenvedélyes csatornatisztítók, ecettel higították föl."

Advertisement

Ehhez képest kifejezetten cuki a Moko Moko Mokoletto, kiváltképp a pirinyó vécépumpa, törlőkendő és illatosító (2:15-től), mellyel szeretettel lehet ápolni a csöpp játszótársat. Alig várom, hogy betörjön Magyarországra, és minden osztályban ezzel játszanak a pajkos lurkók.


Cink a Facebookon: fb.com/cinkhungary, Zubreczki Dávid a Twitteren: @boogiepapa

Vélemény, hozzászólás?