Te mit szólnál, ha ebéd közben valaki szoptatni kezdene melletted?

Illustration for article titled Te mit szólnál, ha ebéd közben valaki szoptatni kezdene melletted?

A fiú-lány-barátsághoz és a baja halászlé vs szegedi halészlé-vitához hasonló nagy klasszikus vitatéma, hogy okés-e nyilvánosan szoptatni. Egy amerikai golfklubban rendőrt hívtak a szoptatóra, akit terroristaként kezeltek míg ki nem derült, hogy ENSZ-diplomata.

Advertisement

Az eset előzménye az volt, hogy a nem-klubtag diplomata házaspárnak megengedték, hogy a klub kiülős éttermében ebédeljenek. Amikor a nó szoptatni kezdett az asztalnál, egy alkalmazott azonnali távozásra kérte őket, mivel zavarják a tagokat. Amikor az anya azt mondta, már csak pár perc a dolog, megkérték, hogy a vécében fejezze be. Erre azzal válaszolt, hogy "Egy felnőttet sosem kérne meg arra, hogy ebédeljen a vécében, akkor hogy kérhet erre egy gyereket?" Erre kihívták a rendőrséget. Harding nyomozó kivont pisztollyal és sokkolóban érkezett és a házaspár álltása szerint egy adott ponton azt mondta nekik, hogy Sri Lankán terroristák csecsemőket használnak fel. Az egész terrorvonal amgy azért jött a képbe, mert az apának fekete hátizsákja volt.

Advertisement

Szóval ilyenek mehetnek egy amerikai golfklubban, de mi megy nálunk? Amennyire emlékszem a gyerekek kiskorából, nálunk jeges undor fogadja, ha egy anya nyilvános helyen kénytelen szoptatni, kábé mintha valami undorító kelést akarna kinyomni mások szeme láttára. Annak idején konkrét rendreutasítást is hallottam. Ehhez képest Máltán például a helyi Munkáspárt vallettai székházában – ahol ismert étterem működik, épp ott ettünk – irtó kedves volt mindenki, sőt amikor látták, hogy az Imolát feszélyezi a nyilvános helyzet, a kedvünkért megszakították a párt vezetőségi ülését, a bizottság kijött egy kávére és átadták a tárgyalójukat szoptatásra.

Ma mi a helyzet nálunk? Még mindig elképzelhetetlenül hippis dolog nyilvánosan szoptatni? Vagy már zseb-Svédország lettünk? Aki mostanában szoptatott vagy mellett szoptattak, írja meg, milyen volt!

Vélemény, hozzászólás?