Tóásó Előd Nagy Ferót bömböltet a La Paz-i börtönben

Illustration for article titled Tóásó Előd Nagy Ferót bömböltet a La Paz-i börtönben

A börtönben majdnem mindenki kokainfüggő, háromszor annyian vannak, mint kellene, de Magyarország leghíresebb külföldi rabja sikeresen adta be mindenkinek, hogy Nagy Feró magyar népdalénekes, akit lenyúltak az imperialisták.

Advertisement

A manna.ro írt egy hosszú riportot arról a kolozsvári beszélgetésről, amin részt vett a Magyar Nemzet újságírója és a Baptista Szeretetszolgálat önkéntese Lukács Csaba, és ami Tóásó Előd jelenlegi helyzetéről szólt. Lukács többször is személyesen meglátogatta a magyart a La Paz-i börtönben, jelenleg is tartja vele a kapcsolatot.

Lukács majdnem két órán keresztül beszélt a bolíviai börtönviszonyokról, arról, hogy Tóásónak 1500 dollárba került a tartózkodás a börtönben, és havonta 80 dollár bérleti díjat is fizet, meg hogy az őrök nem törődnek különösebben azzal, ha a rabok megkéselik egymást, de a legviccesebb a beszámolóban messze ez a rész:

Azon a részlegen, ahol ő volt akkor, egy volt bolíviai elnök fia is büntetését töltötte kábítószer-csempészetért. Az elnök fiának hatalmas hangfalai, hifitornya volt, amerikai zenebolondként viselkedett. Előd Nagy Feró dalát úgy adta el neki mint magyar népdalt, melyet a gaz amerikai imperialisták elloptak, és a The Animals csinált belőle világslágert. Természetesen a csávó a fogságban az eredeti verziót hallgatta, ez ment a börtönben ezer watton naponta negyvenszer.

Lukács elmondta, hogy Tóásó pere még nagyon kąezdeti fázisban van, már négy éve van előzetes letartóztatásban, pedig a törvények maximum három évet engednek. Az újságíró egyébként arról is beszélt, hogy a magyar friss felesége "egy bűbájos, csinos teremtés, aki valóban szereti a férjét".

Advertisement

És viccesen annyit mondott a bolíviai belpolitikáról, hogy:

Bolíviában van egy szokás, amit talán nem ártana Romániában, Magyarországon is alkalmazni, hogy amikor megbukik egy kormány, a gárda testületileg bevonul a börtönbe, és kijönnek azok, akik addig bent voltak. A jobboldali ellenzék tehát jelenleg ott csücsül.

Advertisement

Kép: Facebook

Vélemény, hozzászólás?