Több tízmilliót adott kapott Gipsz Jakab, Piros Arany és Hát Izsák, mert fideszesek

Ez van, amikor olyan tempóban talicskázzák ki a pénzt a párthű haveroknak, hogy nincs idő rendesen megírni a papírokat. Több, mint 20 millió forintot adott a kormány egy nőszervezetnek, amit szóviccek irányítanak, ennek megfelően valódi tevékenységet nemigen végez.

Annyira se volt stílusérzéke a Schmitt Pálné jelenlétében 2011-ben alakult Nők a Magyar Nemzetért (NMN) egyesületnek, hogy meghúzza magát, ha már egymás után 3,5, 10, 4,6 és 3,6 millió forintot kapott az államtól. De az orbánista asszonyok annyira megrészegültek az ingyen dellától, hogy megjött a viccelhetnékjük, és a 2011-es közhasznúsági jelentésükben, ami egy bíróságra leadandó, véresen komoly okirat, olyan vezető tisztségviselőket tüntettek fel, mint Gipsz Jakab, Piros Arany, Hát Izsák és Iksz Ipszilon. De hol maradt Mikorka Kálmán, Pop Simon, On Dóra, Vincs Eszter, Dil Emma, Har Mónika, Heu Réka, Kasza Blanka, Budipa Piros és Rabsz Olga? Lehet, hogy mind komcsik?

Advertisement

A szemtelen polgárasszonyokat Betlen Anna, egy valódi nőaktivista leplezte le a blogjában, ezt írta meg a VG Online. Ez pedig itt a gipszjakabos dokumentum.

Érdemes megnézni a Nők a Magyar Nemzetért weboldalát. Az események menüpontban például egy esemény találhatóm de nincs odaírva, hogy mikor rendezték, és ilyen programpontjai vannak:

-Gabriella Classic, utána Burda Anna kollekciója

-Honfoglalás, Nem lehet boldogságot venni Peckup gitárduó

Az NMN fő tevékenysége a weboldal alapján a közéletii szalonok szervezése, illetve az Orbán Viktor mellett tüntetni érkező lengyel aktivistákkal való közös fotózkodás.

Advertisement

Ez itt Pethő Annamária elnökasszony, aki elmeséli, hogy a boldogság egy bonyolult fogalom:

Az elnökasszony itt lengyel orbánistákkal bulizik:

Illustration for article titled Több tízmilliót adott kapott Gipsz Jakab, Piros Arany és Hát Izsák, mert fideszesek

Advertisement

De ne higgyük, hogy az NMN-ben mindent lehet. A remek webkikötőjükben ugyanis a főoldal tetején a következő szöveg fogad:

Dr. Pethő Annamária, a Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület elnöke úgy nyilatkozom, hogy a szervezet alelnökének, Dunst Eszternek 2013. május 16-án a Polgár Portálon megjelent Kedves Merkel Asszony! címet viselő blogja nem egyesületünk álláspontja, a blogszerző magánvéleményét hozta nyilvánosságra és tárta a közvélemény elé.
Budapest, 2013. május 22.

Advertisement

Hogy mit írt Dunst alelnök? Remek, sodró lendületű publicisztikát, ami lényegében klasszikus kocsmai fenyegetőzés, amit mindjárt lökdösődés követ, a címzett pedig Angela Merkel kereszténydemokrata kancellár. A tételmondat:

Maga, kérem, Merkel asszony, még az esernyőjét sem vihetné Orbán úrnak.

Update: A 444.hu szerint tényleg arról volt szó, amit posztunk első mondatában írtam, hogy nem volt idő rendesen megírni a papírokat. És nem arról, amit később írtam, hogy megjött a viccelhetnékjük, A Gipsz Jakab és a többi idézett név ugyanis egy letölthető közhasznúságijhelentés-mintában szerepeltek, az NMN pedig annyira hanyagul rakta össze a jelentését, hogy a dokumentumban benne hagyta a mintaszöveget.

Vélemény, hozzászólás?