„Túl sok Jobbikos szerepelt” – Morvai Krisztinát lepattintották a köztévénél

This image was lost some time after publication, but you can still view it here.

This image was lost some time after publication, but you can still view it here.

Morvai Krisztina a Ma Reggel című műsorba ment volna, hogy az ír gázolóról, és saját kérésére a Bora Borán rekedt magyar nőről beszéljen, de két egyeztetés után telefont kapott az egyik szerkesztőtől:

Egy másik szerkesztő felhívott, s közölte, hogy „felsőbb utasításra kénytelen lemondani a meghívásomat”. Érdeklődésemre tájékoztatott, hogy a „felsőbb utasítás” szerint mostanában „túl sok Jobbikos szerepelt a televízióban.”

Advertisement

Morvai nyílt levelet írt a Magyar Televízió Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának, Medveczky Balázsnak. Itt el lehet teljes hosszában olvasni.

Az már elég kemény, hogy a köztévében ilyen cenzúra uralkodik, de Morvai saját bevallása szerint nem a fehér felsőbbrendűségről vagy bármilyen szíriuszi sumérelméletről beszélt volna, hanem az Európai Parlament képviselőjeként lett volna olyan vendég, aki ráadásul "jelenleg az emberkereskedelem, illetve a nőkereskedelem jelenségéről" készít elemzést, amiben azt szeretné vizsgálni, hogy milyen formákban válnak magyar emberek a rabszolgaság e modern formáinak áldozataivá".

Vélemény, hozzászólás?