Újabb feltételezett szexbűnözőt/műsorvezetőt kaptak el a britek

Illustration for article titled Újabb feltételezett szexbűnözőt/műsorvezetőt kaptak el a britek

Tavaly októberben sugárzott a BBC egy dokumentumfilmet, amiben az elmúlt évtizedek leghíresebb és legfélelmetesebben kinéző angol műsorvezetőjét, Jimmy Savile-t több azóta felnőtt nő azzal vádolta meg, hogy kiskorukban szexuálisan zaklatta őket. A Scotland Yard megalapozottnak tartotta a vádakat és elindították az Operation Yewtree-t (Tiszafa-hadművelet), amivel elkezdték kivizsgálni a Savile-hez közel álló, befolyásos, általában a médiaterületén dolgozó és általában pedofil bűncselekményekkel, illetve nemi erőszakkal vádolt embereket.

Advertisement

Eddig a hadművelet során elkapták a többszörös visszaeső Gary Glittert, Freddie Star komikust, és Max Clifford sajtóst is, az Independent pedig most írta, hogy a rendőrség bevitt még egy ismert komikus, Jim Davidsont. A dolog azért vicces valamennyire, mert Davidson volt az egyik első, aki hangosan kiállt a "Jimmy Savile boszorkányvadászat" ellen, mondván, hogy az egész kezd egy kicsit butus lenni.

A Scotland Yardnak azóta többszáz bejelentéssel kellett megküzdenie, de annyival, hogy külön kategóriákat kellett felállítaniuk, vannak a Savile-hez köthető erőszakos esetek, és a tőle függetlenek. Ez utóbbiban mind olyan nevek merültek fel, akik a szórakoztatóiparban dolgoznak, és Davidsont is ide sorolták.

Advertisement

Davidson a kilencvenes évektől kezdve vezett játékműsorokat, az Independent szerint sikerült többször is magára hergelnie a melegeket és a kisebbségeket az otromba vicceivel, ráadásul négyszer elvált és egyszer be is csődölt.

Képzeljük el, Magyarországon ez körülbelül olyan lenne, mint ha egyik hónapról a másikra elkapnák a Szeszélyes évszakok egész stábját.

Vélemény, hozzászólás?