Újságíródíjas archomályosító lett a köztévé új hírigazgatója

Illustration for article titled Újságíródíjas archomályosító lett a köztévé új hírigazgatója

A magyar közmédia már rég túllépett azon, hogy racionális és logikus döntéseket hozzon, ha rajtuk múlna talán egy mesterséges intelligenciát is kineveznének igazgatónak, csak kövesse syntax error nélkül a parancsokat. Én már meg sem lepődök azon, hogy a már magyar köznyelvbe beépült lomnicizás egyik atyja, a közszereplő politikai okokból történő kisatírozásának pápája, Németh Zsolt lett a hírszerkesztő az MTVA-nál.

Advertisement

Illustration for article titled Újságíródíjas archomályosító lett a köztévé új hírigazgatója

Ha valakinek lemaradt volna ez a rémisztő pillanat tavalyról: az MTVA riportere elment a hargitai Advent sajtótájékoztatóra, de azt az üzenetet kapta fentről, hogy az egyik szervezőnek, Lomniczi Zoltánnak tilos a képen szerepelnie. A riporter Tőkés Lászlóval készített interjút, amikor Lomniczi feltűnt a háttérben, ezt pedig a tévés tudta nélkül utómunkában, egy másik tudósítása közben úgy korrigálták, hogy a volt főbíró arcát kitakarták. Az ügyet a riporter nyakába varrták, aki ki is teregette az egész ügyet.

Advertisement

De vissza Németh Zsoltra, aki Gulyás Istvánt váltotta a pozícióbam. Az egyik fura dolog róla, hogy Pitbull a beceneve, amivel én még nem találkoztam, de az Index és az MSZP is így hivatkozik rá. Különösen vicces, mert most, hogy elmúltak a kilencvenes évek, nekem erről a névről nem egy harcikutya jut eszembe, hanem az amerikai mulatós döf-döf zene egyik stárja. A másik pedig, hogy 2010-ben az Európai Parlamenttől kapott díjat az Eu-fória nevű 17 perces riportfilmjéért, amiről Jerzy Buzek azt mondta, hogy "egyszerre látványos, humoros és tanulságos". Mondjuk ezt az idézetet a hirado.hu-tól vettem, ahol azt kihagyták, hogy a már akkor MTVA-munkatárs 5000 eurót is kapott az EU-tól. Az oktatófilmet itt meg lehet nézni, kemény munka nem elaludni rajta:

Advertisement

A képet az Európai Parlament díjátadójának Flickr-profiljáról szedtem.

Vélemény, hozzászólás?