Nemcsak nálunk tartják nagyon sokan pocséknak a kórházi kosztot, hanem nemrég egy közvéleménykutatás kiderítette, hogy a brit betegek fele elégedetlen azzal, amiket hozzájuk vágnak gyógyulás közben. A BBC megkérte az olvasóit, hogy küldjenek képeket a kajákról.
A képeket aztán megmutatták szakácsoknak, étteremtulajoknak és egyéb, konszolidált étkezésben érdekelt szakembernek is.
A fenti kép például valami tészta egy vödörnyi mártással, mellé túlfőzött brokkolival.
Ez meg a személyes kedvencem, ami gyakorlatilag egy darab főtt krumpli, párolt zöldborsó és répa, plusz egy darab kukorica.
Matt Tebbutt séf szerint ez a csirke pont úgy néz ki, mint ekcémás lenne.
Az olvasó nem adott semmi információt arra, hogy ez vajon miféle dolog lehet a tányérján, a szakértők szalontüdőre tippelnek, Tebbut szerint ez tökéletes motiváció a betegeknek, hogy szedjék össze magukat, gyógyuljanak gyorsan és hagyják el a kórházat, amilyen iparkodva csak tudják.
Viszonyítási alapnak itt egy brit kórházi rántott szelet krumplipürével.
Én egyszer azt a nagyon vicces kijelentést hallottam az angol konyháról, hogy egy receptje létezik: főzd addig, amíg szürke nem lesz. Ezen tök jókat nevetgéltem addig, amíg tényleg ki nem jutottam Angliába és néha mirelit fehérrépákat tettek elém.
Összehasonlításnak itt a 444 listája a magyarországi kórházi kosztokról, mondjuk ebbe belecsaltak pár hidegételt is. Abba bele sem merek gondolni, hogy mit adnak abból Angliában.
A teljes listát meg tudjátok nézni a BBC-nél.