​Vége a demokráciának, nem lehet felszedni a Kossuth tér kövezetét

Illustration for article titled ​Vége a demokráciának, nem lehet felszedni a Kossuth tér kövezetét

Kiszivárgott, hogy a teret azért öntötték ki műgyantával, hogy ne lehessen olyan könnyen barikádokat építeni a kövezet felszedésével. Utánajártam, és kiderült, tényleg van műgyanta.

Advertisement

Fantasztikus félelmek és legendák sora született a Kossuth tér felújítása miatt, a talán legjobbra H_Haraldson Cink-olvasó kérdezett rá az elkészült tér bejárásáról írott posztom kommentjei között:

Igaz az, hogy a kocka meg a térkövek közeit kiöntötték műgyantával, hogy ne lehessen egyszerűen felszedni, ha éppen barikádépítősdi hangulat lengedezne a tér felett? Egy kivitelező ismerősének az ismerőse mesélte, szóval nem tudom mennyire valós az info…

Advertisement

Oknyomozó lendülettel megkerestem az egész felújítást irányító Wachsler Tamást, aki meg is adta a választ:

Megjegyzem, szerintem ugyan az is teljesen legitim indok lenne, hogy ne lehessen a kőburkolat elemeivel dobálózni, de a műgyanta fuga azért van, hogy vízzáró legyen, így ne szivárogjon le a víz lejjebb lévő rétegekbe, és így ne fagyjon fel. Ennyi…

Advertisement

Szóval ez a helyzet az antidemokrata műgyantával. Arra pedig még a bejárásról emlékszem, hogy a tér közepén a hagyományos tüntetési helyszínen ráadásul 18 centi vastag, több, mint kétmázsás gránitlapokat fektettek le, amiket gyanta nélkül sem lenne könnyű felszedni.

Vélemény, hozzászólás?