Vujity Tvrtko perrel fenyegetve szedette le a róla szóló posztot

Illustration for article titled Vujity Tvrtko perrel fenyegetve szedette le a róla szóló posztot

Magyarországon fura mód nem a politikusok, hanem az újságírók a sajtószabadság legkeményebb ellenfelei. Vujity Tvrtko nem mert kiállni a Serbija Insajd blog olvasói elé, hanem ügyvéddel fenyegetve töröltetett egy, a múltját firtató posztot.

Advertisement

Én is megírtam jó két héttel ezelőtt, hogy Styxx, a Serbija Insajd híres bloggere elővette a klasszikus témát, miszerint igaz-e, hogy VT az ostromlott Eszék helyett a harkányi Napsugár Szállóból küldte volna a híres tudósításait, amikkel jugoszláv háború idején berobbant és újságíró lett. Styxx nem vádaskodott, nem álltotta, hogy úgy történt volna, hanem összegyűjtötte Vujity akkori nyilatkozatait és összevetette azokat egymással. Így elég jól látszott például, hogy a leghíresebb anekdotában, ami arról szól, hogy a határőrök úgy megverték, hogy hetekig élet-halál között lebegett, nem stimmelnek a dátumok.

Advertisement

Styxx most írt egy friss posztot, amiben megmagyarázza, hogy Vujity Tvrtko udvariasan ugyan, de hogyan kényszerítette a poszt törlésére. És hogyan utasította el az összes felajánlott lehetőséget arra, hogy csorbítatlan formában leírja vagy elmesélje a saját verzióját a történtekről. Styxx arról is borong, hogy ilyen légkörben mit tehet egy nem megélhetési blogger. Hát nem sokat.

Vélemény, hozzászólás?