Zuckerbergék pulit és komondort vakarni jöttek Magyarországra

Zseniális volt a fotó, amit egy névtelenségbe burkolózó olvasónk küldött azzal a mellékelt szöveggel, hogy „Zuckerberg pulit és komondort vett! Na, ezért járt Magyarországon. Nem kamu, nem fotosopp. A komondor nem vak. :)” Ilyen erős hangulatú és eltéveszthetetlenül magyar fotót nem is lehetne hamisítani. És ekkor még

Illustration for article titled Zuckerbergék pulit és komondort vakarni jöttek Magyarországra

Zseniális volt a fotó, amit egy névtelenségbe burkolózó olvasónk küldött azzal a mellékelt szöveggel, hogy "Zuckerberg pulit és komondort vett! Na, ezért járt Magyarországon. Nem kamu, nem fotosopp. A komondor nem vak. :)" Ilyen erős hangulatú és eltéveszthetetlenül magyar fotót nem is lehetne hamisítani. És ekkor még nem is tudtam, hogy a kölyköt, akit Zuckerberg tart, Zöldhalompusztai Gergőnek hívják!

Advertisement

Megvannak az első felvételek, amiken a Facebook alapítója mosolyog, sőt nevet Magyarországon!

Illustration for article titled Zuckerbergék pulit és komondort vakarni jöttek Magyarországra

Advertisement

Itt már ugyanis nem a 444.hu riporterei kérdezgetik, hogy mit csinál itt, hanem hosszú, piros nyelvek nyalogatják és göndör szőrbe markol. Ez megtörténhetett volna vele a budapesti VII. kerületben is, de valójában Kisújszálláson esett meg, ahová azért utazott le, amiért valójában érkezett, mégpedig hogy ősi magyar pásztorkutyákól trécseljen.

Illustration for article titled Zuckerbergék pulit és komondort vakarni jöttek Magyarországra

Advertisement

Zuckerberg Antal Ferencnél, a Ludas Matyi pulikennel gazdájánál járt. Antal a Cinknek elmesélte, hogy nem régi barátja a Zuckerberg házaspárnak, hanem amerikai pulitenyésztők ajánlották a nevét és a tenyészetét a fajtát imádó milliárdosnak. A beajánló azonban nem az a Szabó Zoltán és felesége voltak, akiknek a zseniális nevű Pannonia Alpacas nevű oregoni tenyészetéből Zuckerberg annak idején, 2011-ben a Beast (Fenevad) névre keresztelt fehér puliját vette. Érdemes megnézni Szabóék weboldalát, ahol pulit, komondor és alpakát is kapni. Ez itt például Ildikó alpaka a kislányával, Rékával:

Illustration for article titled Zuckerbergék pulit és komondort vakarni jöttek Magyarországra

Advertisement

Amikor megláttam a képeket a magyar pásztorkutyák között felszabadultan vigyorgó Zuckerbergről, azt hittem, vett is a kutyát, olyan lelkesen tartotta a kezében a vicces kis komondort. Plusz ezt írta az Ismeretlen Képküldő is. De Antal elmondta, hogy erről, egyelőre legalábbis, szó sem volt. A magánakvaló milliárdos egyszerűen látni szerette volna, milyenek az igazi magyar pulik egy őshazai tenyészetben, és el szeretett volna beszélgetni egy szakértővel.

Antal a megállapodásuk miatt nem árulhatta el az időpontot, de valószínűleg múlt hét kedden jártak nála a vendégek. Órákon át tartózkodtak náluk, remek hangulatban, mélyen elmerülve az élet nagy pulikérdéseiben. Zuckerberg felszabadult volt, látszik, hogy annyira imádja a kutyákat, hogy a társaságukban talán jobban elengedi magát, mintha csak emberek között lenne – idézte fel a tenyésztő.

Advertisement

Antal Ferenc az eseményre meghívta fiatalkori barátját, a mezőkeresztesi Monoki Szabolcsot, a Zöldhalompusztai komondortenyészet tulajdonosát is, aki magával vitte a fotón is látható Zöldhalompusztai Gergőt.

Mark Zuckerberg testvére, Arielle már 2011-ben kiposztolta, hogy a fivére nem elégszik meg egy loncsos magyar pásztorkutyafajtával, és arra készül, hogy a fehér pulija mellé vegyen egy komondort is. Itt és most biztosan nem vett, de hogy az igazi magyarországi verzió nagyon tetszett neki belőle, az biztos.

Advertisement

A sztori tanulsága annyi, hogy senki sem akkora hülye, hogy politikusok vagy internetes vállalkozók kedvéért utazzon el a Föld másik oldalára, ha megteheti kölyökkutyák kedvéért is.

[A poszt elkészülésében 75 százalékos szerepe volt a háttérnyomozást végző Nagy Attilának]

Vélemény, hozzászólás?