93% Oroszország mellett

Ahogy azt várni lehetett, a krímiek elsöprő többsége Oroszországra szavazott. Ahogy azt várni lehetett, a Jobbik elkezdett kárpátaljázni. Csodás napok, hetek, hónapok elé nézünk.

Illustration for article titled 93% Oroszország mellett

Advertisement

Az MTI híre szerint a Krím-félszigeten tartott népszavazás résztvevőinek 93 százaléka támogatta, hogy az Ukrajnához tartozó autonóm terület Oroszországhoz csatlakozzon. A vonatkozó exit pollt a Kriminform helyi hírügynökség rendelte meg, és rögtön urnazárás után tették közé. A helyi politológiai és szociológiai intézet munkatársai által több mint 200 szavazókörnél végzett felmérés szerint a választók 7 százaléka adta arra a szavazatát, hogy a Krími Autonóm Terület Ukrajna része maradjon.

Helyi idő szerint este 8 órakor zártak a szavazókörök. A választási részvételi arány rendkívül magas volt, este 6 órakor 73,4 százaléknál tartott az adat, a végén minden valószínűség szerint meghaladta a 80 százalékot.

Advertisement

A népszavazás eredményét Oroszországon kívül szinte senki sem fogja elismerni. A nap folyamán tüntetések és zavargások voltak több kelet-ukrajnai nagyvárosban.

Ami eddig volt Ukrajnában, az semmi sem volt ahhoz képest, ami ezután jön majd.

A Jobbik mindenesetre már kárpátaljázik, csak ez hiányzott tényleg.

Vélemény, hozzászólás?