Kicsesztek Tarantinóval, lefújta a következő filmjét

Illustration for article titled Kicsesztek Tarantinóval, lefújta a következő filmjét

Valaki ellopta a Hateful Eight című westernje forgatókönyvét. Annyira kiakadt, hogy inkább hagyja az egészet a francba.

Advertisement

Pár nappal azután, hogy bejelentette, a következő filmje is western lesz, Quentin Tarantino lefújta az egészet dühében, írja a Deadline. És hogy miért lett dühös? Hát azért, mert hat embernek mutatta meg a Hateful Eight forgatókönyvének első vázlatát. A hat ember között volt a Django elszabadul egyik producere, Tim Roth, Michael Madsen és Bruce Dern is. És miután megmutatta nekik, hirtelen elkezdett a szöveg járványként terjedni Hollywoodban.

Tarantino baromi dühös. Azt tudja, hogy a Django elszabadul producere, Reggie Hudlin hagyta, hogy az otthonában elolvassa egy ügynök, már ennek sem örült, pedig ez is árulás volt, igaz, nem akkora, hogy az egészet le kelljen fújni miatta. Tarantino biztosra tudja, hogy nem Tim Roth volt, sajnos azt nem mondta meg, hogy miből sejti ezt. A lehetséges elkövetők Bruce Dern vagy Michael Madsen, vagy az ő embereik voltak. A rendező annyira csalódott és annyira mérges, hogy inkább lehúzta az egész Hateful Eightet a vécén és talán kiadja könyvben, állítása szerint most az első dolga lesz kiadókkal tárgyalni, de hogy film nem lesz belőle, az fix.

Advertisement

A Deadline cikke annyival árnyalja a dolgot, hogy Tarantino is rendesen elbénázhatta az egészet. Profik ilyenkor vízjelezik a forgatókönyveket, egyrészt azért, hogy nehezebben lehessen másolni, másrészt meg azért, hogy pontosan lehessen tudni, kinek a példánya szivárgott ki. A Hateful Eight szövegkönyvén nem volt vízjel, így akár az is lehet, hogy egy asszisztens stikában beszkennelte és valójában a színészeknek és az ő ügynökségeiknek semmi köze nincsen hozzá.

Tarantino egyébként nem bánja azt, amikor egy-egy forgatókönyve kikerül a netre, tudja hogy megy ez a mai világban, nem is azért tépi a száját. Hanem azért, mert gyakorlatilag hátbaszúrták az alkotási folyamatban. Éppen mostanában kezdett volna tárgyalni Harvey Weinsteinnel nagyhatalmú producerrel.

Advertisement

A Hateful Eightről a bejelentésen kívül semmit sem lehetett tudni, ezek szerint Tarantino ennek a három színésznek szánt főszerepet benne. Nem küldte el sem Christoph Waltznak, sem Samuel L. Jacksonnak.

[Deadline]

Fotó: outnow.ch

Vélemény, hozzászólás?