Kormányváltás lesz

Mindenki azon kacag most az interneten, hogy az Összefogás kénytelen volt átkeresztelni magát Kormányváltásra. Szerintem viszont jobban nem is járhattak volna.

Mindenki azon kacag most az interneten, hogy az Összefogás kénytelen volt átkeresztelni magát Kormányváltásra. Szerintem viszont jobban nem is járhattak volna.

Illustration for article titled Kormányváltás lesz

Advertisement

Oké, rengeteg idétlenkedést tartalmazott, ami az elmúlt másfél évben történt, Bajnai Gordon színre lépésétől és eljelentéktelenedésétől Gyurcsány Ferenc elhajtásán túl a Demokratikus Koalíció és Fodor Gábor mégis befogadásán át egészen a kényszerű névcseréig (pontosan egy hónappal a választások előtt), de ahol kilyukadtak végül, az rendben van. Aki ezt a Kormányváltást kitalálta (mondjuk kézenfekvő volt), az nem hülye ember. Gondolom, hozzáteszik majd a 2014-et is, úgy ütősebb. Akár igen, akár nem, sokkal jobb ez, mint az Összefogás, aminél pedig az Együtt 2014 is sokkal jobb volt, de azt már nem lehetett a szélesedés után használni, mert Bajnaiék elhasználták.

A Medián közvélemény-kutató a következőt mondja éppen: minden második válaszadó azt szeretné, ha az áprilisi országgyűlési választás kormányváltást hozna, míg 40 százaléknyian azt szeretnék, ha az Orbán-kormány maradna hatalmon.

Advertisement

Az is igaz, hogy ettől még a Fidesz toronymagasan vezet, és jelen állás szerint a minimálisnál is minimálisabb az esélye a baloldalnak arra, hogy legyőzze április 6-án, de hogy a szükségből erény kovácsolódott ezúttal, azt tartom. Anélkül, hogy szemétkednék, a kétkezi választó az egyszerű üzeneteket szereti. Rezsicsökkentés kell neki. Vagy kormányváltás. Még az is előfordulhat, hogy mindkettő egyszerre. Már csak az a kérdés, hogy ez a híres kétkezi választó megtalálja-e majd a pártnevek óceánjától sűrű szavazólapon, amire vágyik.

Vélemény, hozzászólás?