Puzsér Róbert médiahős rakétaágyúval lőtt az indexes Sixxre

Ezt én nem értem egészen pontosan. Azt írja Puzsér a Facebookon a tévés írásairól ismert Sixxről, hogy állandóan őt karaktergyilkolja, de a példaként felhozott szöveg pár nap híján egyéves. Ehhez képest egy négyperces videó is ecseteli, mekkora szemét az Index bloggere.

Advertisement

Puzsér ilyeneket ír prózában:

Azt a vádat kaptam a pofámba, hogy videóbejegyzésemben személyes okból támadtam meg az Index kötelékében dolgozó, Sixx néven elhíresült úgynevezett kulturális újságírót. Annyiban igazuk van, hogy nem csak a tevékenységét, de a személyét is megvetem Varga Attilának, aki az utóbbi évek során egyetlen alkalmat sem mulasztott el, hogy lekaraktergyilkoljon.

A leggerinctelenebb húzása – a sok közül – talán az volt, amikor a kilencvenes évek során még jól működő "antiszemita" és "holokausztgyalázó" címkéket próbálta rám aggatni, ugyanis azt találtam mondani, hogy a Való Világ civilizációval szemben elkövetett bűneit nem menti a műsor profizmusa, ahogy a nácikat sem az a tény, hogy magas színvonalon szervezett professzionalizmussal hajtották a zsidókat a koncentrációs táborokba. Sőt, ez súlyosbító körülmény.

Advertisement

Aztán azzal folytatja, hogy:

A fent idézett eset jól mutatja, hogy ez a cinikus és aljas kulturális parazita nem ismer se értéket, se mértéket, se minimális emberi vagy szakmai tisztességet, ha épp arra készül, hogy a mögötte tornyosuló médiabirodalom hatalmának bevetésével valakit eltiporjon. Röhejes és hazug vádaskodását több tízezer ember olvasta, és bizonyos intellektuális nívó alatt a mérgezett szavak célba is értek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy szegény félnótás Deutsch Tamás Strasbourgban azonnali kényszert érzett arra, hogy ország-világ előtt elhatárolódjon a csúf, gonosz, antiszemita Puzsértól.

Ezeket a személyes tényezőket alábbi videóblog-bejegyzésem készítése során mindenesetre nem vettem figyelembe, és Varga emberi hitványsága helyett kizárólag az általa okozott kulturális károk rövid ismertetésére szorítkoztam.

Advertisement

Na és ti értitek? Vagy most valaki meghekkelte az agyamat, és ez a Puzsér nem is Puzsér? Vagy mindenki megbolondult? Vagy mi az ég áldása megyen itten a mai napon?

Vélemény, hozzászólás?