Rossz idők járnak szegény Marx Károlyra, nem lennék a helyében

Illustration for article titled Rossz idők járnak szegény Marx Károlyra, nem lennék a helyében

Nem elég, hogy elviszik a szobrát a Corvinus aulájából, könnyen lehet, hogy még az egykor róla elnevezett téren található felüljárót is elbontják végre a jó büdös francba. Igen-igen, Budapest egyik leggusztustalanabb építményéről van szó, a Nyugati pályaudvar mellett.

Advertisement

Tényleg évek óta figyelem, ahogy rohad a legendás felüljáró – azt tudtátok, hogy annak idején a két végén kezdték el építeni, és mire összeért volna, kiderült, hogy szintkülönbség van? –, és gondolkodom azon, mikor kezdenek vele valamit. Annyi eszem persze nem volt, hogy rákérdezzek az illetékeseknél, de az Index/Urbanista most megtette helyettem is. Pontosabban, a tér Skála Metró felőli, már megkezdődött felújításának állása iránt érdeklődtek – sajnos csúszik –, és mintegy mellesleg derült ki, hogy:

A terézvárosi önkormányzat úgy tudja: tavaszra várható döntés a Bajcsy-Zsilinszky utat a Váci úttal összekötő felüljáróval kapcsolatban is, amelynek teljes elbontása is szerepel a lehetséges forgatókönyvek között.

Advertisement

Hát nagyon remélem – esztétikai és 21. századi alapon –, hogy ez a forgatókönyv fog érvényesülni. Kis lépés lenne az emberiségnek, de nagy lépés Budapestnek!

Vélemény, hozzászólás?