Kérdés?
Birkaszaron
Az 5,2% alkoholtartalmú Hvalur 2-t a Steðji főzde készítette az ilyenkor rendezett Þorrablót (Thorrablot) fesztiválra, melyen a skandináv-germán mitológia kalapácsos istenét, Thort ünneplik.
füstölt
Dagbjartur Arilíusson, a főzde társtulajdonosa kitért az ünnepi menü néhány elemére, melyek végiggondolása után mindenki eldöntheti, mennyire gondolja komolyan a mostanában divatos skandináv konyha megismerését:
- koshere (ez nem izlandi szó, magyarul kell kiolvasni)
- rothasztott cápa (hákarl)
- savanyított bálnazsír
- stb.
bálnaheréből
Ehhez a (pardon) svédasztalhoz csatlakozik a birkaszaron füstölt bálnaheréből főzött Hvalur 2.
Advertisement
főzött sör
Isten, isten.
Forrás: The Telegraph (a tippet köszönjük alvosejknek)
Advertisement