Túlzás? Dehogy túlzás. Csak éppen idáig hülye volt az emberiség, mert krumpliból és kukoricából csináltuk a csipszet – disznóbőr helyett. Bónusz: úgy ropog, mint semmi más. A bónusz bónusza: cukros.
Túlzás? Dehogy túlzás. Csak éppen idáig hülye volt az emberiség, mert krumpliból és kukoricából csináltuk a csipszet – disznóbőr helyett. Bónusz: úgy ropog, mint semmi más. A bónusz bónusza: cukros.
A disznóbőrcsipsz-expedícióhoz a Gawker Media konyháját kellett meglátogatnom, ahová Balázs Zoltán kollégám érkezett meg épp thaiföldi nyaralásából. Szépen le van barnulva. A cuccot a thai Lim’s készíti, Pop Pork névre hallgat, cukrozott disznóbőrcsipsz. Vége is volt az expedíciónak.
Talán szükségtelen lenne kifejteni a cukor és a zsír csodálatos kombinációját – egy szó: csokoládé – de az eksztatikus roppanásélmény már megér egy Coubot:
Meglepő módon kollégáim zöme gyanúsan méregette a kulinária e Kancsendzöngáját, ahelyett, hogy elrohant volna az egész tállal, úgyhogy még mindig van. Ha szeretnél te is enni ilyet, akkor három lehetőség van:
- Elmész Thaiföldre
- Rendelsz az Amazonról (20 dollár egy zacskóval)
- Villámgyorsan felveteted magad a Gawkerbe, és reménykedsz, hogy még marad
- Nem fog
Update
Ez egy csomó országban van. Mit csináltam én idáig? Nem is az emberiség hülye, csak egyes emberek. Mondjuk nem mindenhol cukros, és az fontos eleme az élménynek.