Pompás karrierlehetőségeket kínál a Jobbik, jutott eszembe Puzsérról

Illustration for article titled Pompás karrierlehetőségeket kínál a Jobbik, jutott eszembe Puzsérról

Na nem úgy értve, hogy az ismert Magyar Nemzet-es kolumnista máris beállt volna Vona Gábor pártja mögé, ott még nem tartunk. Ám legutóbbi publicisztikája felidézett egy minapi Cink-irodai beszélgetést, amiben épp ezt fejtegettem a kollégáknak, hogy óriási a pálya a Jobbikban.

Advertisement

Ezt írja tehát Puzsér Róbert Túl a rettegésen c. hosszú és egyébként sok érdekes-izgalmas részletet tartalmazó művében:

A Jobbiknak minimális a támogatottsága az értelmiség körében, továbbá nincs semmi kormányzati rutinja.

Advertisement

Ebből mi következik?

Ebből az következik, hogy a Jobbiknak óriási káderhiánnyal kell megküzdenie. Tényleg, hát gondoljatok csak bele, kik most a legerősebb arcaik – már Vona mellett, aki maga sem egy Orbán V. –, hogy kik viszik a témáikat, meg hogy milyen pofák is beférnek a parlamentbe.

Advertisement

Magánál Rig Lajosnál és a Duna-parti köpködőnél tovább ne is menjetek.

Mármost amennyiben ez a párt tényleg radikális növekedésbe kezd – nem mintha ez idő szerint is nem lenne nagyobb a kelleténél –, akkor minden munkás kézre, pontosabban tekervényes agyra marha nagy szükség lesz. Nem Novák Előd lesz a Jobbik-belügyminiszter, ezt az egyet higgyétek el nekem. Azt mondjátok erre, hogy náci pártba értelmes és tisztességes emberek nem mennek? Ezzel kapcsolatban akár fogadni is mernék. Nem az a kérdés, hogy a Jobbik milyen volt, meg nem is az, hogy milyen most. Hanem az, hogy milyen lesz.

Advertisement

A Fidesz sem olyan volt, az MSZP sem, soha senki sem. Az idők változnak, a tempora mutantur.

Advertisement

Lám, mit állít még ez a Puzsér, ugyanott:

Ennek a Jobbiknak már semmi köze az öt évvel ezelőttihez. Az egy farkasfalka volt, ezek viszont brókerek, menedzserek, marketingszakemberek és hivatásos politikusok. Bizonyos értelemben rosszabbak, mert romlottabbak. Viszont nem veszélyesek. Ők már nem forradalmat akarnak, hanem terüljasztalkámat. És megfizetik az árát, vagy megfizettetik. Ahogy a gárdával tették, amelyet, ha jól emlékszem, nem TGM zavart szét. És még csak nem is Gyurcsány vagy Orbán. Hanem Vona.

Advertisement

Nos, van itt valaki, aki miniszter szeretne lenni? Vagy legalább államtitkár? Na?

Vélemény, hozzászólás?