Szomorú, hogy ennyire érzéketlen ez a népnyúzó kormány!

Illustration for article titled Szomorú, hogy ennyire érzéketlen ez a népnyúzó kormány!

A képen az látható, hogy Orbánék kegyetlenségének köszönhetően mennyi ennivalót vehet haza egy hét alatt egy szociális dolgozó, és kb. mennyi jut ebből egy napra.

Advertisement

A képen ezenfelül a performáló PM-politikus, Szabó Tímea is látható, a performansz leírása pedig fb-n olvasható.

Ma a parlament előtt megmutattam, hogy mennyire becsüli Orbán Viktor és kormánya a szociális dolgozókat. Heti 6 krumpli, 1 kiló disznózsír és 1 hagyma. Nagyjából ennyit lehet hetente vásárolni abból a megalázó fizetésből, amit nekik ad a Gucci-kormány.

És Orbán megint átverte ezeket az embereket! Azt ígérte, emelik a fizetésüket, de a jövő évi költségvetésben semmilyen érdemi béremelés nem szerepel. Ráadásul a Fidesz-KDNP-s képviselők ma a bizottságokban lesöpörték azokat a módosító javaslataimat, amik emelték volna ezeknek a dolgozóknak a fizetését. Ez azt jelenti, hogy azok az emberek, akik a gyerekeinkre vigyáznak vagy a beteg szüleinket, nagyszüleinket áloplják hosszú évtizedek óta, továbbra is megalázó fizetésért dolgoznak majd, ha épp nem vándorolnak ki külföldre. A tervek értelmében a szociális dolgozók 90%-ának nettó bére jövőre sem éri el a létminimumot. Az 1-2 ezer forintos emeléssel is marad a 70-80 ezer forint havonta, miközben stadionokra újabb 60 milliárdot költenek jövőre, és a közmédiára is jut 80 milliárd.

Elég volt ebből a szívtelenségből! Elég volt a kormány dőzsöléséből! A PM nevében benyújtottam az Alapjövedelem költségvetését, annak 2 lépcsős bevezetését javasolva! 50 ezer forint a felnőtteknek, 25 forint a gyerekeknek, és 100 ezer forint nettó minimálbér a dolgozóknak! Csak így lehet gyorsan és drasztikusan megszüntetni Magyarországon a szegénységet!

Advertisement

A címet a vonatkozó fb-poszthoz írt – elsőként szemem elé került – kommentből vettem.

Vélemény, hozzászólás?